miercuri, 8 mai, 2024

Greseli pe care le faci cand te dai cu parfum

Distribuie:

Publicat:

Parfumul este unul dintre cele mai subtile si esentiale accesorii. Acesta trebuie sa se potriveasca stilului tau si personalitatii, astfel incat oamenii sa-si aduca aminte intotdeauna de aroma ta.

Ceea ce poate mirosi minunat pe una dintre prietenele tale, poate avea un miros diferit pe pielea ta asa ca, trebuie sa fii foarte atenta cum iti alegi parfumul. Bineinteles, trebuie sa experimentezi diferite tipuri si branduri pana cand il vei gasi pe cel care sa ti se potriveasca perfect. Iata cele mai frecvente greseli care pot fi facute in momentul utilizarii unui parfum.

Te dai cu parfum peste tot. Daca vei face acest lucru, vei vedea ca o cantitate mare de parfum va fi irosita in aer. Exista si o vorba: „Aplica parfum acolo unde vrei sa fii sarutata”. Cele mai bune locuri pentru aplicarea parfumului sunt dupa ureche, in spatele gatului, la incheietura sau in spatele genunchiului.

Iti parfumezi hainele. Toate parfumurile au in compozitia lor un anumit procent de ulei si, pe langa faptul ca pot pata atunci cand sunt aplicate pe materiale textile, uneori, acele pete, pot fi foarte greu de scos.

Aplici parfum fara sa hidratezi pielea. Daca pielea ta este uscata, parfumul nu se va putea mentine pe piele si se va evapora mult mai repede. Ideal este ca, dupa dus, sa hidratezi pielea pentru un efect de lunga durata. De altfel, poti achizitiona o lotiune de corp din aceeasi gama ca parfumul pentru un miros mai puternic.

Freci parfumul pe piele. Daca aplici parfum pe incheietura si dupa freci incheieturile intre ele este gresit! Trebuie sa tamponezi delicat parfumul de pe incheietura pentru a evita iritatiile si pentru a mentine mirosul mai mult timp. Nu stii ce produs cumperi. Exista doar 5 concentratii de parfum, in functie de continutul de ulei:

 Un parfum cu o concentratie de 25% ulei isi va mentine mirosul pe piele intre 9h si 16h. Bineinteles, acestea sunt si cele mai scumpe.
 Apa de parfum cu o concentratie de 10-20% isi va mentine mirosul pe piele aproximativ 6h.
 Apa de toaleta cu o concentratie de 8-10% isi va mentine mirosul pe piele aproximativ 4h.
 Apa de colonie are o concentratie de 5% si-si mentine mirosul pe piele intre 2h si 4h.
 Apa rece are o concentratie de1-3% si nu-si mentine mirosul mai mult de 1h.
Uiti sa reaplici. Nu conteaza cat de hiratata esti. Cert este ca, o data la 4h sau 8h trebuie sa reaplici parfumul pentru ca, acesta isi poate pierde mirosul foarte repede avand in vedere faptul ca luam contact cu multe obiecte din jurul nostru. Recomandat este sa ai de fiecare data in geanta mostre pentru a putea realiza acest lucru. sursa: one.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img