marți, 19 martie, 2024

Greseli pe care le faci cand te speli pe fata

Distribuie:

Publicat:

Nu este atat de usor precum pare deoarece multi factori influenteaza felul in care te speli pe fata. Daca vrei ca pielea ta sa arate foarte bine si sa isi pastreze stralucirea trebuie sa fii atenta la fiecare detaliu. Iata ce greseli trebuie sa eviti in momentul in care te speli pe fata:
 
1. Nu alegi corect temperatura apei. „Apa prea fierbinte va usca pielea, in timp ce apa rece nu va deschide porii. Apa calduta este cea mai buna optiune, nici prea calda, nici prea rece”, explica dr. Michele Green, dermatolog din New York.
 
2. Te speli prea des. „Persoanele cu tenul uscat nu trebuie sa se spele pe fata decat o data pe zi si cele care au tenul gras de maximum doua ori. Daca te speli mai des nu vei face decat sa usuci pielea si sa determini o productie excesiva de sebum creata pentru a compensa deshidratarea”, explica dr. Mona Gohara, dermatolog de la Yale. Daca te speli o singura data pe zi nu face acest lucru dimineata, ci seara pentru a elimina praful, impuritatile, celulele moarte si substantele poluante acumulate pe piele de-a lungul zilei. Nu numai razele soarelui pot imbatrani pielea, ci si substantele poluante toxice din mediul inconjurator.
 
3. Exfoliezi tenul prea des. Actiunea de exfoliere este utila pentru indepartarea pielii ingrosate si a stratului de celule moarte pentru a permite substantelor active din produsele de ingrijire sa fie absorbite mai bine, insa exfolierea zilnica poate provoca deshidratarea si descuamarea tenului. „Sentimentul de piele curata care scartaie va cauza iritatii in timp. Limiteaza numarul de exfolieri si foloseste astfel de produse doar o data pe saptamana”, recomanda dr. Ivy Lee, dermatolog din Pasadena, California.
 
4. Folosesti o carpa murdara. Utilizarea unei carpe curate si moi este esentiala pentru curatarea eficienta a tenului, dar trebuie sa o inlocuiesti in fiecare zi. „Daca nu folosesti o alta carpa zilnic ar fi mai bine sa folosesti doar degetele cand te speli pe fata. De asemenea, trebuie sa-ti schimbi si prosopul pe care te stergi o data la doua zile pentru a preveni acumularea bacteriilor. Este usor sa uiti, dar acneea sau agravarea celorlalte afectiuni dermatologice iti vor aduce aminte de acest simplu gest care iti mentine tenul curat, fara imperfectiuni. Umezeala este conditia de baza pentru proliferarea bacteriilor daunatoare pielii”, spune dr. Gohara.
 
5. Carpa pe care o folosesti nu este destul de moale. O carpa moale este o alternativa utila pentru aplicarea unui produs de curatare a fetei, dar daca are fibre abrazive va provoca o reactie cutanata negativa. 
 
6. Folosesti servetele demachiante. Sunt mai bune decat nimic atunci cand esti obosita, dar nu ar trebui sa le folosesti in fiecare zi, ca baza a ritualului tau de ingrijire. „Nu curata pielea in profunzime si foarte adesea contin substante iritante. Pastreaza o cutie de servetele demachiante in geanta pentru antrenamentele de la sala, dar spala-te cu gel si apa atunci cand ajungi acasa. Aceste servetele sunt utile si daca te intorci foarte tarziu de la o petrecere si ai de ales intre a dormi cu machiajul si a-l curata cu ajutorul servetelelor”, explica dr. Green.
 
7. Folosesti produsul gresit. „Gelurile care fac spuma sunt potrivite pentru tenul gras, dar vei avea nevoie de un produs mai emolient daca ai tenul normal sau uscat. Acidul salicilic este util in cazul unei productii ridicate de sebum, dar nu si pentru pielea deshidratata. Niciun produs nu este nociv in mod izolat, dar trebuie sa-l alegi in functie de tipul tau de ten”, recomanda dr. Gohara. sursa: eva.ro
A.G.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img