vineri, 19 aprilie, 2024

Greseli pe care sa nu le mai faci cand copilul tau este bolnav

Distribuie:

Publicat:

Cu toate ca ne este greu sa recunoastem, pana si noi, parintii, facem greseli. Mai mici, mai mari, greselile noastre trec de obicei cu vederea în fata copiilor. Însa, atunci cand este vorba de sanatatea copilului trebuie sa fii precaut, sa manifesti atentie si sa nu faci nimic ce l-ar putea pune în pericol. Desi nu ne place atunci cand sunt bolnavi si ne dorim sa ne transformam în supermame pentru a-i face bine, este bine sa avem în vedere ca sunt mici si mult mai plapanzi si orice am face este posibil sa le faca rau daca nu avem recomandarea medicului. Iata care sunt cele 3 greseli majore pe care le fac parintii:

Administreaza medicamente la întamplare sau nu respecta dozele recomandate de catre medic! Fie ca ajung la medic, fie ca nu, tot mai multi parinti merg pe premisa ca stiu ei mai bine ceea ce fac. Nimic mai gresit! Atunci cand ajungi la medic este bine sa tii cont si de ceea ce spune! Astfel, daca îti recomanda un anumit medicament este bine sa tii cont de dozele recomandate si de modul de administrare. De aceea, asculta cu atentie ceea ce îti spune si nu supradoza medicamentele pentru ca îi poti face mare rau. De asemenea, daca nu ajungi la medic mai mult ca sigur ajungi la farmacie si vei avea tendinta sa îi administrezi medicamente asa dupa cum stii ca ai facut si data trecuta. Iei medicamente fara prescriptie medicala, i le administrezi copilului la întamplare, doar pentru ca asa ai facut si data trecuta. Acest lucru face parte din categoria celor mai grave greseli pe care parintii le pot face atunci cand e vorba despre sanatatea copilului lor. Desi poate are aceleasi simptome ori acestea seamana cu o raceala, este posibil ca micutul, de fapt, sa sufere de cu totul altceva. Asa ca, poate ceea ce îi vei administra în loc sa îi faca bine, îi face mult rau! Pentru a nu gresi astfel, mergi la medic!

Îi administrezeaza antibiotice! Din ce în ce mai des, parintii apeleaza la puterea de vindecare a antibioticelor. Desi numarul celor facuti bine de aceste medicamente este foarte mare, fiind folosite înca de demult, în realitate antibioticele pot vindeca infectiile de tip bacterian. De aceea, pentru a sti cand si cum sa îi administram antibiotice este bine sa ajungem la medic, care în functie de specificul si severitatea bolii, ne va recomanda sau nu un astfel de tratament. si spunem ca administrarea de antibiotice este o greseala majora pentru sanatatea copilului întrucat acestea, administrate la întamplare ori periodic, nu conduc la nimic altceva decat la îmbolnaviri serioase. Fie scaderea imunitatii, fie probleme digestive sau chiar rezistenta la anumite tulpini periculoase, toate aceste lucruri ar trebui sa ne faca sa gandim de doua sau chiar de mai multe ori înainte de a-i administra un astfel de medicament!

Apeleaza la puterea de vindecare a frectiilor cu alcool! Desi bunicii sau parintii nostri ne faceau adesea bine prin frectiile cu alcool, scazandu-ne astfel febra si chiar scapandu-ne de raceala sau gripa, în realitate frectia cu alcool nu este întotdeauna cea mai potrivita solutie. Odata ce este administrat pe piele, alcoolul se absoarbe foarte usor de piele, lucru care ar putea genera intoxicatii grave. Astfel, frectiile cu alcool nu sunt recomandate de catre medici! Pentru ca toate greselile de mai sus sa nu se mai repete, noi te sfatuim sa ajungi la medic ori de cate ori copilul da semn de boala, fiind cel mai în masura sa îti ofere cele mai bune sfaturi!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img