vineri, 19 aprilie, 2024

Greva pe aeroporturile din Germana – Peste 100 de zboruri au fost anulate

Distribuie:

Publicat:

Însoţitorii de bord din patru filiale ale companiei aeriene germane Lufthansa au intrat duminică în grevă pentru a obţine salarii mai mari şi condiţii de muncă mai bune, provocând anularea a peste 100 de zboruri pe aeroporturile germane, potrivit AFP.

Greva, la apelul sindicatului însoţitorilor de bord UFO, trebuia iniţial să dureze între orele locale 05:00 şi   11:00 (03:00 şi 09:00 GMT), dar o escaladare a conflictului cu conducerea Lufthansa a dus la prelungirea grevei până la miezul nopţii.

Greva de la Eurowings, Germanwings, SunExpress şi CityLine a dus la anularea a peste o sută de zboruri, în principal zboruri pe distanţe scurte, pe aeroporturile din Hamburg, Munchen, Berlin-Tegel, Köln şi Stuttgart, potrivit agenţiei de presă DPA.

Cu toate acestea, aeroportul din Frankfurt, cel mai frecventat din ţară, a comunicat despre "foarte puţine" anulări, care au afectat compania CityLine.

Într-un comunicat, UFO a explicat prelungirea grevei după ce grupul Lufthansa a trecut într-o "nouă etapă", avertizând salariaţii că aceste greve sunt "ilegale" şi le "ameninţă locurile de muncă".

"Nu este doar o eroare, este, de asemenea, un semn al unei noi etape în ceea ce priveşte ameninţările la adresa membrilor echipajului de cabină", a declarat sindicatul. "Acest comportament trebuie să înceteze", potrivit acestuia.

Vineri, sindicatul a anulat o grevă care putea să afecteze compania-mama Lufthansa după anunţul făcut de direcţie privind o creştere de 2% a salariilor însoţitorilor de bord, în condiţiile în care UFO ceruse o creştere de 1,8%.

Însă alte cereri privind îmbunătăţirea condiţiilor de muncă nu au fost îndeplinite, iar UFO nu a exclus alte acţiuni.

Luni, Lufthansa declarase că grupul consideră drept "ilegale apelurile la grevă" venind dinspre UFO, apreciind că sindicatul nu mai are dreptul să vorbească în numele lucrătorilor, contestându-i statutul în justiţie

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img