joi, 28 martie, 2024

Gripa: cat timp este contagioasa? Iata adevarul!

Distribuie:

Publicat:

Cat timp este contagioasa gripa? Nu este nevoie să mergeți în subteran pentru o săptămână dacă ați facut gripa. Nu am mai fi contagioși după patru zile, arată un studiu francez.

Transmiterea gripei poate fi prevenită dacă vă izolați rapid după apariția primelor simptome și dacă rămâneți acasă patru zile. Acesta este în esență rezultatul unui studiu al Universității de la Paris Pierre și Marie Curie si publicat în revista Epidemics.

Cat timp este contagioasa gripa?

Studiile anterioare au arătat că o persoană infectată cu gripa poate fi contagioasă cu o zi înainte de primele simptome și poate transmite virusul timp de 5 până la 8 zile. Studiul francez scurtează timpul contagiunii: perioada de patru zile de stat acasă este suficientă pentru a nu transmite virusul o dată iesit afară. „La patru zile după simptome, pacienții cu gripă își pot relua viața în mod normal”, a declarat Anne Cori, cercetătoare la Pierre și Marie Curie University.

Doar 5% dintre persoanele cu gripă rămân contagioase mai mult de trei zile după primele simptome, spun cercetătorii.

Un alt aspect ridicat: persoanele care prezintă primele simptome de gripă trebuie să se izoleze rapid pentru a evita transmiterea bolii celor din jurul lor. Un reflex care ar putea reduce la jumătate numărul de persoane infectate.

Cum să observi primele simptome

Frisoane, durerile musculare generalizate, oboseala, durerile de cap, durerile de gât, strănutul sau febra sunt primele simptome ale gripei. Se manifestă în principiu timp de 3 până la 7 zile.

Ti-e frica sa iei gripa? În timpul unei epidemii, câteva reflexe bune vă pot salva. Ne spălăm pe mâini des, evităm să ne atingem ochii și nasul, evităm, evident, apropierea de o persoană infectată. Vă puteți stimula apărarea imunitară făcând o cură homeo și completând vitaminele din dieta. Persoanele cu risc pot fi vaccinate.

Nightwhisper

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img