vineri, 26 aprilie, 2024

Grup de migranti, oprit la frontiera cu Ucraina

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Darabani – judetul Botosani au depistat zece cetateni pakistanezi si indieni care incercau sa intre ilegal in Romania din Ucraina.

Persoanele in cauza au fost preluate de autoritatile statului vecin, in baza acordului de readmisie, in vederea dispunerii masurilor legale ce se impun.

In data de 17.07.2018, la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Darabani – I.T.P.F. Iasi s-a declansat o actiune pe linia prevenirii si combaterii migratiei ilegale, in zona de responsabilitate. Astfel, politistii de frontiera au depistat pe directia localitatii de frontiera Oroftiana, judetul Botosani, zece persoane care se deplasau pe jos, dinspre frontiera de stat catre interiorul tarii.

Persoanele in cauza nu vorbeau limba romana si nu aveau asupra lor documente de identitate, fapt pentru care au fost conduse la sediul sectorului, pentru cercetari.

In urma verificarilor efectuate, politistii de frontiera au stabilit ca cei in cauza sunt opt cetateni pakistanezi si doi indieni, toti barbati cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani, care au incercat sa treaca ilegal frontiera in Romania cu scopul de a ajunge    intr-un stat din Spatiul Schengen.

In cauza, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, cele zece persoane fiind preluate de autoritatile ucrainene in vederea continuarii cercetarilor, in baza acordului de readmisie incheiat cu Ucraina.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img