sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Grup infractional specializat in contrabanda cu produse accizabile, destructurat la Galati

Distribuie:

Publicat:

La data de 21.06.2017, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Galati si procurorii  Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Galati au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat specializat in comiterea infractiunii de contrabanda cu produse accizabile (produse din tutun si energetice).

In acest scop, la data de 21.06.2017 au fost efectuate un numar de 12 perchezitii la domiciliile si locuintele fara forme legale ale membrilor structurii infractionale, ocazie cu care au fost gasite si ridicate peste 2.000 de pachete de tigari de contrabanda si cantitatea de 1.400 litri de combustibil.

De asemenea, au fost gasite si ridicate un numar de 8 autovehicule utilizate pentru realizarea activitatilor de contrabanda. 

In urma cercetarilor efectuate au rezultat suspiciuni rezonabile ca, in cursul lunii septembrie 2016, inculpatii H. Gabriel, C.G. Marian, F. C. Daniel si P. I. Marinel, cetateni romani si R Moldova, au constituit un grup infractional organizat la care ulterior au aderat si inculpatii F. George, M. Marian si M. Cornelia.

Actionand in cadrul grupului infractional organizat, in perioada septembrie 2016 – iunie 2017, membrii acestuia au introdus in Romania, din Republica Moldova, peste 125.000 litri de produse energetice accizabile (motorina) si peste 13.000 pachete de tigari, acestia procedand la valorificare acestora.

Prin ordonantele din data de 22.06.2017 s-a dispus retinerea pentru 24 de ore a unui numar de 6 inculpati, fata de alti 2 inculpati dispunandu-se luarea masurii preventive a controlului judiciar.

Actiunea a fost desfasurata cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Galati si sprijinul tehnic a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale.

Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img