miercuri, 17 aprilie, 2024

Grupul Allianz revine pe primul loc pe piaţa asigurărilor la T1/2018

Distribuie:

Publicat:

Allianz-Ţiriac şi-a recâştigat la începutul acestui an poziţia de lider al pieţei locale de asigurări, după un an în care în fruntea clasamentului s-a menţinut City Insurance, cel mai mare jucător din piaţa asigurărilor auto obligatorii (RCA).

Allianz-Ţiriac, companie deţinută de grupul german Allianz şi omul de afaceri Ion Ţiriac, a vândut asigurări generale şi de viaţă în valoare de 348 mil. lei în primele trei luni din acest an, în creştere cu circa 3%. Pe de altă parte, vânzările City Insurance au cumulat 317 mil. lei, fiind în scădere cu circa 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Spre deosebire de Allianz, City Insurance este activă doar în piaţa asigurărilor generale.

Allianz a fost anul trecut cea mai profitabilă companie de asigurări de la nivel local. Grupul german Allianz deţine con­trolul la Allianz-Ţiriac, în timp ce omul de afaceri Ion Ţiriac are o participaţie de 44,5%, pe care o poate vinde oricând.

În ultimii ani, Ţiriac şi-a lichidat participaţiile pe care le deţinea în cadrul companiilor în care era asociat cu investitori străini. În 2015 Ţiriac a vândut 45% din acţiunile UniCredit Bank şi tot în 2015 a ieşit din acţionariatul retailerului Metro, asigurătorul Allianz-Ţiriac fiind singura afacere pe care o mai deţine în parteneriat cu un grup străin.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img