sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Gutuile sunt de mare ajutor daca ai colesterolul marit

Distribuie:

Publicat:

Gutuile sunt vedetele toamnei si sunt iubite de catre persoane de toate varstele. Fructele galben-portocaliu contin o multime de vitamine benefice pentru organism, precum vitamina A, B C si PP. De asemenea, gutuile au principii active, precum tanin si pectine. Cele doua ajuta la combaterea radicalilor liberi, iar astfel reduc riscul formarii unor tumori canceroase.

Gutuile au doar 57 de calorii la 100 de grame, asa ca si persoanele care tin dieta il pot consuma cu incredere. Pentru o iarna reusita, consuma cat de des poti salata din mere si gutui si nu vei simti ca ai o deficienta de vitamine.

Pentru ca nu te ajuta doar sa iti imunizezi organismul, gutuile te ajuta si scapi de colesterol.

Iata cum micsorezi colesterolul cu ajutorul gutuilor.

Consumul de gutui este incurajat si in cazul celor care sufera de ulcer gastric. Acest fruct nu doar ajuta digestia, dar reduce semnificativ nivelul colesterolului. O poti folosi in salate, proaspata, in amestec cu alte fructe. Cand iti este greata, mananca imediat cateva felii de gutuie si te vei simti mai bine.

Tratamentul natural cu gutui (infuzie sau decoct) este recomandat in cazul indigestiei sau balonarii.

Fructul mai este bun si ca tratament pentru piele (rani, eczeme, iritatii). Poti face o emulsie din samburii de gutuie, lasati peste noapte in apa calda, si se plaseaza direct pe zona afectata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img