marți, 19 martie, 2024

Guvernul a facut anuntul! Ce se intampla cu ziua de 25 ianuarie. Este sau nu este zi libera

Distribuie:

Publicat:

Vești de ultimă oră de la Guvern. Sunt vizați toți bugetarii! Executivul a luat o decizie în ceea ce privește ziua de 25 ianuarie.

Ziua de 25 ianuarie va rămâne una cu program normal pentru bugetari, în condiţiile în care aceştia ar fi putut avea parte de o nouă minivacanţă începând cu 24 ianuarie, ziua Micii Uniri.

Conform România TV, Guvernul a decis ca ziua de vineri să rămână una cu program normal de muncă.

Românii vor avea o nouă zi liberă la sfârşitul acestei luni, pe 24 ianuarie, de Ziua Principatelor Române sau Mica Unire.

Totuşi, anumiţi bugetari nu vor avea liber nici în această zi, Este vorba despre angajaţii din unităţile sanitare sau cele de alimentaţie publică, dar şi despre locurile de muncă în care activitatea nu se poate întrerupe din cauza caracterului procesului de producţie sau specificul activităţii.

Potrivit legii, angajatorii sunt obligaţi să le acorde angajaţilor care lucrează în zile declarate libere anumite compensaţii.

Salariaţii au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. Aceştia vor primi bani în plus la salariu, adică ziua lucrată va fi plătită dublu.

Bugetul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img