sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Guvernul de la Helsinki a rezistat unei moțiuni de cenzură

Distribuie:

Publicat:

Guvernul finlandez a reuşit să reziste unei moţiuni de cenzură supuse la vot vineri în parlamentul de la Helsinki şi depuse de opoziţie după ce ministrul de externe finlandez Timo Soini a participat la un miting al militanţilor anti-avort în timpul unei vizite oficiale efectuate în luna mai în Canada, transmit Reuters şi dpa preluată de Agerpres.

Moţiunea, care fusese înaintată de patru partide de opoziţie, a fost respinsă cu 100 de voturi împotrivă şi 60 de voturi pentru în parlamentul Finlandei, ce are 200 de locuri. 

Majoritatea membrilor celor trei partide din coaliţia guvernamentală, care deţin o majoritate de 103 parlamentari, l-au susţinut pe Soini, în contextul în care adoptarea moţiunii ar fi dus la dezmembrarea acestei alianţe şi ar fi aruncat Finlanda într-o criză politică majoră. 

Finlanda a fost un pionier în privinţa egalităţii de gen. Legislaţia finlandeză permite avortul, iar executivul de la Helsinki este decis să promoveze drepturile femeilor în politica externă şi de securitate a Finlandei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img