vineri, 29 martie, 2024

Guvernul Grindeanu: Ce se va intampla de la 1 martie

Distribuie:

Publicat:

Decizie soc luata de Guvernul DragneaGrindeanu. Guvernul Grindeanu va elimina TVA-ul pentru achizitiile de locuinte incepand cu data de 1 martie, masura mentionata si in programul de guvernare, anunta Ziarul Financiar.
Guvernul Grindeanu va elimina TVA-ul pentru achizitiile de locuinte incepand cu data de 1 martie, masura mentionata si in programul de guvernare. Masura a fost pusa sub semnul intrebarii in conditiile in care bugetul pe anul acesta a fost adoptat cu intarziere, insa aceasta va fi implementata, potrivit unor surse apropiate executivului. Taxa pe Valoarea Adaugata va fi eliminata insa numai pentru imobilele sub 100.000 de euro.

Prin eliminarea TVA-ului, pretul apartamentelor si caselor noi se vor ieftini cu 4,8% pentru cei care se afla la prima achizitie si cu 16% in cazul celor care sunt la a doua. Momentan TVA de 5% se aplica numai la prima achizitie, de la a doua urmand a se aplica nivelul de 19%. Astfel, daca accesul la un al doilea imobil era restrictionat din cauza pretului mai mare, acum cine a facut deja o achizitie va putea cumpara la un pret mai mic un al doilea sau un al treilea imobil nou, sustinand piata constructiilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img