joi, 28 martie, 2024

Guvernul Orban pregateste gradual toate spitalele din Romania in lupta cu COVID-19

Distribuie:

Publicat:

Premierul Ludovic Orban a precizat că Executivul lucrează la punerea în practică a pregătirii graduale a spitalelor în funcție de infecțiile cu COVID-19, având în vedere trei etape, ultima fiind destinată exclusiv ca în fiecare județ să existe un spital dedicat  pacienților cu coronavirus.

„Am participat la o videoconferință cu managerii spitalelor. Punem în practică pregătirea graduală a spitalelor în funcție de infecțiile cu COVID, acestea să primească persoanele infectate. Sunt trei planuri de pregătire. În a treia treia linie: în fiecare județ să existe un spital dedicat exclusiv pacienților cu coronavirus

În procedurile de achiziție suntem în diferite faze.

E foarte importantă creșterea capacității de diagnosticare. Am plecat de la un număr foarte redus de aparate Real Time PCR. În prima parte au funcționat 9 asemenea aparate, acumm sunt 19 în funcțiune. Am identificat toate PCR-urile pe care le putem folosi – la ANSVSA, facultăți, institute de cercetare! Am achziționat până acum 10 aparate noi. Prin UNIFARM avem un contract prin care au fost deja achiziționate 10 PCR, din cre 4 sunt deja montate. S-au mișcat și spitalele, au cumpărat PCR-uri și kituri”, a declarat Ludovic Orban.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img