vineri, 19 aprilie, 2024

Guvernul pregateste despagubiri pentru culturile afectate de seceta

Distribuie:

Publicat:

Premierul Victor Ponta a afirmat, vineri seara, ca Romania va fi afectata de seceta din aceasta vara si ca a discutat cu ministrul Agriculturii despre acordarea unor despagubiri pentru cei care au culturile afectate.

“In aceasta vara avem vesti bune – 3,7% crestere, suntem pe locul doi in Europa, lucrurile se vad si la alimente si in turism. In schimb, avem si o veste proasta, si anume seceta din agricultura care ne va afecta cu siguranta. Am vorbit cu ministrul Agriculturii, ne pregatim pentru partea de despagubiri pentru cei care au avut terenuri. La grau nu e asa de grav, la porumb e mai rau. Cu siguranta, seceta de anul asta se va vedea pana la sfarsitul anului si atunci hai sa luam niste masuri sa dam stabilitate celorlalte ramuri economice in asa fel incat ceea ce scade din agricultura sa putem compensa pe partea cealalta”, a spus Ponta, intr-o emisiune la Antena 3.

In acest context, premierul a mai sustinut ca ministrul Finantelor Eugen Teodorovici a dorit sa discute cu presedintele Klaus Iohannis despre Codul Fiscal, insa seful statului ar fi refuzat aceasta discutie.

“A vrut ministrul de Finante, domnul Teodorovici, sa discute (cu Klaus Iohannis-n.r.) si nu a fost de acord presedintele. De mai multe ori mi-a zis mie (Teodorovici – n.r.) daca sunt de acord sa discute. I-am spus: “sigur ca da”. (…) Asa mi-a spus Eugen Teodorovici (ca nu avrut presedintele sa discute cu el – n.r)”, a adaugat Ponta.

Laurentiu Baciu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), a declarat joi,  ca a depus la cancelaria premierului Victor Ponta o solicitare de “asigurari ferme ca evaluarea pagubelor cauzate de seceta prelugita din aceasta vara va fi una corecta”, iar fermierii “vor primi ce li se cuvine in urma acestui caz de calamitare masiva a recoltelor”.

El a mai precizat faptul ca aceasta problematica a carei analiza si solutii “impun stricta urgenta” va fi abordata in cursul unei intalniri pe care reprezentantii asociatiilor de fermieri romani urmeaza a o avea cu premierul Victor Ponta in cursul zilei de luni, la Palatul Victoria.

sursa:stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img