vineri, 29 martie, 2024

Guvernul roman primeste un fost sediu al Mafiei siciliene pentru a ajuta romanii care lucreaza in Italia

Distribuie:

Publicat:

Cel mai important cotidian din Sicilia – La Sicilia – aloca un spatiu important, in editia sa din 4 august, discutiilor avute de presedintele Parlamentului sicilian cu Veaceslav Saramet, secretar de stat in cadrul Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni. Intalnirea a avut loc in cadrul vizitei de lucru pe care oficialul roman a facut-o in Sicilia in vederea combaterii fenomenului de exploatare a muncitorilor romani.

Presa italiana subliniaza ca guvernul roman are intentia de a cere in folosinta un imobil confiscat Mafiei si care va fi transformat in centru de asistenta pentru lucratorii romani care se confrunta cu abuzuri.

Intalnirile cu romanii din Palermo, Ragusa si Catania si vizitele la exploatarile agricole din zona Vittoria au evidentiat nevoia unui control mai strict din partea autoritatilor italiene al angajatorilor si de creare a unei “plase de siguranta” pentru romanii care au curajul sa denunte abuzurile din partea acestora.

Vizita, in care Saramet a fost insotit de directorul MRP Andrei Cosmin Luca, a inclus si intalniri cu membri ai Comisiei anti-mafia din Parlamentul Sicilian, cu vice-primarul orasului Palermo si cu Beniamino Sacco, preotul catolic care a denuntat pentru prima oara fenomenul traficului de femei romance pe plantatiile din Ragusa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img