vineri, 26 aprilie, 2024

Hackerii au reusit sa preia controlul de la distanta asupra unui avion. Homeland Security: Nu-i mare lucru!

Distribuie:

Publicat:

Un grup de hackeri a anuntat ca a reusit sa treaca de sistemele de securitate ale unei aeronave  de pasageri, reusind sa preia controlul asupra avionului, in timp ce acesta se afla pe pista, informeaza The Sun. Un responsabil guvernamental american a dezvaluit ca, impreuna cu echipa sa, a reusit sa treaca de sistemele de securitate ale unui avion Boeing 757, reusind sa il poata controla de la distanta.

Robert Hickey, responsabil cu securitatea cibernetica in cadrul Homeland Security, a dezvaluit, in cadrul summit-ului CyberSat, ca echipa sa a reusit sa preia controlul asupra unui avion, in 2016, pe aeroportul din Atlantic City, atragand atentia asupra usurintei acestui proces.

”Am intrat in sistemul avionului pe 19 septembrie 2016. Doua zile mai tarziu, am reusit sa preluam complet controlul. Ceea ce inseamna ca nimeni nu s-a atins de avion. Nu am avut pe cineva in interior, totul s-a realizat de la distanta”, a spus Hickey.

Multe dintre datele penetrarii au fost clasificate, dar, in cadru general, oficialul a putut preciza ca a folosit undele radio pentru a crea bresa de securitate. El a mai declarat ca rezolvarea problemei de securitate ar costa peste un milion de euro si ar dura un an.

Compania Boeing a reactionat in momentul in care aceasta informatie a devenit publica, declarand, prin intermediul unui purtator de cuvant, ca nu a identificat nicio vulnerabilitate in sistemele avioanelor pe care le produce.

Temeri pentru siguranta avioanelor in zbor au aparut si dupa ce un defect in sistemul de entertainment folosit de mari companii aeriene, precum Emirates, Virgin sau Qatar, in avioanele lor ar putea sa le permita foarte usor hackerilor sa preia controlul asupra aeronavelor. Panasonic a negat insa ca acest lucru ar fi posibil si nu a anuntat ca va lua vreo masura.

Bugul din sistemul Panasonic Avionics este folosit pe avioanele a 13 companii aeriene din lume si ar putea pune in pericol siguranta pasagerilor, avertizeaza cercetatorii de la IOActive

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img