vineri, 29 martie, 2024

HAI ROMANIA! Astazi jucam cu Elvetia, in al doilea meci de la Euro 2016

Distribuie:

Publicat:

Anghel Iordanescu a pus la punct ultimele mici detalii inainte de al doilea meci al grupei, cu Elvetia. Torje si Keseru sunt asteptati sa fie titulari miercuri. Dupa o partida epuizanta din toate punctele de vedere, cu Franta, staff-ul tehnic al Romaniei pare sa fi reusit sa ii aduca pe jucatori la nivelul optim din punct de vedere fizic si moral.

“Am revazut partida cu Franta de 3 ori. In linii mari, primul “11” e deja conturat. In functie de antrenamentul de azi, in aceasta noapte vom lua decizia finala”, a spus Iordanescu in conferinta de presa de miercuri dupa-amiaza. Tehnicianul primei reprezentative se gandea la trei posibile schimbari, insa ultimele indicii ne arata ca se va rezuma la doar doua modificari fata de meciul cu Franta: Torje in locul lui Adi Popa si Keseru pentru Florin Andone.

Avantajele lui Torje

“Motoreta” Stelei nu a ajutat in niciun fel ofensiva in partida cu Franta, insa acest lucru s-a datorat si faptului ca a avut sarcini preponderent defensive. Sustinerea si dublarea lui Sapunaru a fost obiectivul sau primordial, din acest motiv Iordanescu preferandu-l in detrimentul lui Torje in formula de start. Acum, fostul mijlocas al lui Dinamo ar putea primi o sansa, mai ales ca partitura pe care o vom interpreta va fi una mult mai ofensiva decat in confruntarea cu Payet&Co.

Keseru, invingator in duelul Andone – Alibec

Desi i-au lipsit realizarile, Andone a aratat de ce in sezonul acesta a fost golgheterul lui Cordoba. A fost ca un ghimpe in coasta apararii adverse si a fost la un pas sa il pacaleasca pe Koscielny, pe finalul primei reprize, cand arbitrul nu a vazut interventia neregulamentara a fundasului lui Arsenal. Profilul lui de jucator se potriveste perfect meciului cu Elvetia, echipa care are doi fundasi centrali masivi, care pot fi pacaliti usor de un fotbalist rapid si oportunist. Totusi, avand in vedere ca a jucat constant la Cordoba, selectionerul nu il considera apt atat de repede pentru un alt meci foarte intens. S-a vazut inca din a doua repriza cu formatia din Hexagon ca Florin Andone sufera la capitolul prospetime, el fiind primul tricolor schimbat. Nu in ultimul rand accidentarea de la mana ar putea sa fie un alt argument pentru care staff-ul tehnic sa opteze miercuri pentru alt varf. Initial se parea ca Alibec, un jucator in mare forma, capabil de executii speciale in momentele cheie ale partidelor, ar fi cel care sa ii ia locul in primul “11” “spaniolului” din lot, insa scandalul in care a fost implicat atacantul Astrei l-a adus in pole-position pe Keseru. scolit ca fotbalist in Franta, varful lui Ludogorets este decis sa faca un Euro mare, iar Iordanescu exact pe acest factor mizeaza: pe dorinta atacantului de a demonstra, in tara care l-a crescut ca fotbalist, ca este un jucator de calitate.

Echipa probabila a Romaniei: Tatarusanu – Sapunaru, Chiriches, Grigore, Rat – Pintilii, Hoban – Torje, Stanciu, Stancu – Keseru.

Atentie la Xhaka si Shaqiri!

Desi a jucat in prima etapa din grupa, 1-0 cu Albania, din minutul 36 in superioritate numerica, Elvetia nu a reusit o partida foarte buna. Nu este exclus ca elvetienii sa se fi relaxat si sa fi vrut sa isi conserve energia pentru disputa contra noastra, insa chiar si asa cateva lucruri merita mentionate. In primul rand, apararea echipei lui Petkovic este una extrem de nesigura, cu Schar un adevarat turn de control la fazele fixe, dar foarte rudimentar la baloanele pe jos. De asemenea, fundasii laterial – Lichsteiner, dar mai ales Rodriguez – urca foarte mult, astfel ca se pot crea spatii pentru noi. Desi are sarcini preponderent defensive, Granit Xhaka pare in acest moment cel mai important jucator al Elvetiei. Declarat omul meciului cu Albania, fotbalistul cumparat in aceasta vara de Arsenal este creierul echipei. Organizeaza excelent jocul, chiar daca nu apare des la finalizare. Ofensiva si fazele fixe depind foarte mult de Shaqiri, un jucator capricios, care deserori iese din joc, dar care are intotdeauna capacitatea sa inventeze ceva si sa faca diferenta. Potrivit site-ului oficial al UEFA, selectionerul Petkovic pare in acest moment decis sa inceapa partida cu Romania cu acelasi prim “11” ca in confruntarea cu Albania, chiar daca se discuta despre faptul ca Embolo (care a intrat excelent in meci) ar putea fi surpriza Elvetiei pentru Iordanescu.

Echipa probabila a Elvetiei: Sommer – Lichtsteiner, Schar, Djourou, Rodriguez – Behrami, Dzemaili, Xhaka – Shaqiri, Seferovic, Mehmedi

Programul meciurilor din Grupa Romaniei de la Euro:

15 iunie: Romania – Elvetia, ora 19.00

15 iunie: Franta – Albania, ora 22.00

19 iunie: Elvetia – Franta

19 iunie: Romania – Albania

S-au jucat:

Franta – Romania 2-1

Albania – Elvetia 0-1

Romania Elvetia se joaca miercuri seara, de la ora 19.00, in direct la Pro TV si la Dolce Sport!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img