joi, 25 aprilie, 2024

HAOS la frontiera cu Bulgaria! MAE lanseaza un AVERTISMENT

Distribuie:

Publicat:

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care calatoresc in Bulgaria ca, de vineri pana marti, din cauza numarului mare de autoturisme care vor traversa frontiera, exista posibilitatea cresterii timpilor de asteptare si a formarii de aglomerari la punctele de trecere, in special la Giurgiu – Ruse.

Potrivit unui comunicat al MAE, se estimeaza ca valorile cele mai ridicate de tranzit se vor inregistra in seara zilei de vineri si in dimineata zilei de sambata, pe sensul de iesire din Romania, precum si in seara zilei de marti pe sensul de iesire din Bulgaria si intrare in tara noastra. 

Timpul suplimentar de asteptare poate fi cauzat la punctul de frontiera Giurgiu – Ruse, pe sensul de iesire din Bulgaria si intrare in Romania, de procedura de colectare a taxei de pod, sustine MAE. 

“Cetatenii romani sunt rugati sa se informeze asupra conditiilor de trafic prin punctele de frontiera, accesand paginile de Internet https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/ si https://www.mvr.bg/gdgp) si sa utilizeze, pe cat mai posibil, toate punctele de trecere deschise de la frontiera romano – bulgara”, precizeaza comunicatul citat de Agerpres. 

De asemenea, MAE informeaza cetatenii romani care tranziteaza Bulgaria cu destinatia Grecia si care doresc sa treaca granita pe la Makaza ca au la dispozitie si punctele de frontiera limitrofe Zlatograd si Ivaiylovgrad, care sunt deschise circulatiei pentru mijloace de transport cu o masa totala de pana in 3,5 t si o capacitate de transport de 8+1 locuri. 

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Sofia: +35929712858 si +35929733510, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta. 

De asemenea, romanii care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de urgenta al misiunii diplomatice a Romaniei la Sofia: +359879440758. Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de internet http://sofia.mae.ro si www.mae.ro si reaminteste ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia ‘Calatoreste in siguranta’, care ofera informatii si sfaturi de calatorie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img