News Flash:

HAOS pe piata de ride-sharing: Soferii Uber, Bolt si Clever au primit asigurari ca nu risca nimic, desi legea prevede amenzi de 5000 de lei

16 Mai 2019
124 Vizualizari | 0 Comentarii
media 155799165612025600

HAOS pe piata de ride-sharing: Soferii Uber, Bolt si Clever au primit asigurari ca nu risca nimic, desi legea prevede amenzi de 5000 de lei

Pe de altă parte, şoferii Uber, Bolt şi Clever au primit mesaje prin care sunt asiguraţi că nu riscă nimic şi că îşi pot continua activitatea ca până acum.

OUG a intrat în vigoare după mai multe luni de proteste venite din partea taximetriştilor, în contextul în care a acuzat patformele de ridesharing precum Clever şi Uber că ar funcţiona ilegal. Ordonanţa elimină sintagma "în mod repetat" din Legea privind transportul în regim de taxi, în urma presiunilor făcute de taximetrişti, notează news.ro.

Astfel, este suficient ca şoferii care utilizează Uber, Bolt sau Clever să fie prinşi o sigură dată pentru a fi amendaţi. După adoptarea OUG, Executivul a dat asigurări că, în scurt timp, va fi reglementa şi activitatea de ridesharing, dar această reglementare nu a apărut.

Ministerului Dezvoltării Regionale (MDRAP) a transmis, la solicitarea News.ro, că a fost constituit un grup de lucru care lucrează la elaborarea unui proiect de act normativ în acest sens.

”După şedinţa Executivului din data de 29 martie 2019, a fost constituit un grup de lucru pentru elaborarea unui proiect de act normativ privind reglementarea activităţii de transport de persoane intermediată prin platforme digitale. Grupul de lucru a fost compus din specialişti, la nivel tehnic, ai Ministerului Transporturilor, Ministerului Finanţelor Publice, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informale, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi ai Secretariatului General al Guvernului. Având în vedere complexitatea domeniului şi necesitatea stabilirii unor soluţii juridice care să asigure un regim nediscriminatoriu pe piaţă, actul normativ va fi postat pe pagina de internet a Ministerului Transporturilor (iniţiatorul acestui act normativ) şi supus consultării publice, potrivit legii, imediat după finalizare”, a transmis MDRAP.

Galerie Foto

media_155799165557059200.jpeg
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0914 (s) | 24 queries | Mysql time :0.018099 (s)