vineri, 29 martie, 2024

Harta emotionala a durerii: bolile de care suferi sunt cauzate de emotii

Distribuie:

Publicat:

Desi suntem obisnuiti sa separam complet sentimentele de fizic, exista o stransa legatura intre cele doua. Altfel, cum ar fi posibil ca un om sa poata intr-adevar sa moara din cauza unei inimi frante? A venit timpul sa intelegem ca fiinta umana este mult mai complexa decat credeam si sa fim mai atenti la legaturile subtile dintre organism si viata emotionala.

Iata o harta emotionala a durerii si o serie de afectiuni si dureri a caror aparitie a fost corelata cu acumularea unor emotii negative!

Harta emotionala a durerii

Chiar daca esti sceptica in privinta legaturii dintre emotii si boli sau dureri, ai putea sa negi ca ceea ce facem zi de zi, chiar si cele mai marunte activitati, este in mare parte influentat de emotiile noastre? Din pacate, multi oameni nu doar ca nu sunt constienti de corpul lor si de simptomele pe care le da, dar s-au invatat inclusiv sa il ignore, ca si cum ar fi doar un instrument util. Totusi, pana si un simplu instrument trebuie intretinut, mai ales corpul, cea mai de pret posesie a unui om.

Exista o legatura stransa intre corp si minte. Nu doar mancatul sanatos si activitatea fizica ne mentin in forma, ci si emotiile pe care le avem si starile pe care le alimentam. Cu cat ai o minte mai limpede si mai pozitiva, cu atat corpul tau va fi mai sanatos, iar acesta este un fapt care poate ridica inca sprancene neincrezatoare in lumea stiintei, dar este confirmat de milioane de oameni din lume care au inteles cum functioneaza mintea si corpul ca un tot unitar.

 Aceasta este harta emotionala a durerii, care iti dezvaluie cauzele emotionale ale bolilor si durerilor din corp!

Asadar, conform acestei harti, putem identifica urmatoarele cauze emotionale pentru durerile si afectiunile din corp:

• durerile si afectiunile gatului sunt cauzate de lipsa de flexibilitate in atitudine si de incapatanare sau refuzul de a privi problema din alte unghiuri;

• problemele localizate in zona umerilor reprezinta efectiv tendinta ta de a duce prea multe griji in spate – din acest motiv, aceasta zona este permanent incordata si poate deveni foarte dureroasa;

• afectiunile coloanei pot fi si ele asociate cu emotiile si atitudinea noastra fata de viata, pentru ca aceasta parte a corpului reprezinta stalpul de sustinere a corpului si vietii. Problemele localizate in partea superioara a coloanei au legatura cu sentimentul ca nu esti iubita suficient si cu restrictionarea propriilor sentimente. Problemele in partea de mijloc a coloanei sunt legate de vinovatie si de inabilitatea de a te desprinde de trecut. Cat despre problemele din zona lombara, acestea sunt legate de grijile financiare.

• incheieturile corpului sunt influentate de capacitatea noastra de a schimba directia in viata si de a fi flexibili. Cu cat o persoana se adapteaza mai greu si este mai incapatanata, cu atat va avea mai multe probleme cu aceste parti ale corpului.

Emotiile si cancerul

Cele doua emotii asociate cel mai adesea cu cancerul sunt depresia si stresul cronic. Desigur, nu sunt excluse nici anxietatea, frica, lipsa de speranta, singuratatea si stima de sine scazuta. Multi bolnavi de cancer nu au parte de relatii benefice cu cei din jur si sunt mai degraba izolati.

S-a dovedit stiintific ca emotiile negative cronice afecteaza direct sistemul imunitar, adica principalul nostru scut cand vine vorba despre boli. El joaca un rol esential atat in preventia, cat si in tratarea celor mai grave boli. Atat timp cat nu acordam atentie si sanatatii emotionale, nu avem cum sa obtinem sanatate fizica.

Emotiile si bolile de inima

Se stie ca bolile de inima sunt mult mai frecvente printre oamenii care sunt foarte ambitiosi si nu reusesc niciodata sa se relaxeze. Aceste persoane sunt permanent stresate si au o viata emotionala foarte haotica, fiind adesea predispuse la anxietate.

Cele trei emotii principale care conduc la instalarea bolilor de inima sunt: furia, anxietatea si nerabdarea. Daca ai adesea asemenea emotii, trebuie sa inveti sa le gestionezi corespunzator, pentru ca ele pot fi de-a dreptul fatale in timp.

sursa: divahair.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img