vineri, 19 aprilie, 2024

HC Vaslui-CSM Fagaras 29-26 (16-12): Victorie previzibila

Distribuie:

Publicat:

Intr-o sala aproape plina, HC Vaslui a trecut de primul obstacol in atingerea obiectivului, acela de a evolua in play-off-ul Ligii Zimbrilor.

CSM Fagaras
si-a vandut scump pielea la Vaslui, chiar daca au fost momente bune din joc controlate in totalitate de echipa antrenata de Sandu Iacob si Alexandru Acsinte.

Vasluienii au avut nevoie de cinci minute pentru a se aseza in joc, iar cu o serie de patru goluri consecutive a intors scorul de la 1-2 la 5-2.

Gazdele au mai avut inca o consecutiva de sase goluri, dup ce oaspetii au restabilit egalitatea la 8-8, astfel ca tabela arata cu cinci minute inainte de pauza scorul de 14-8.

Prima repriza se incheie cu un avans de patru goluri pentru HC Vaslui, scor 16-12.

Partea a doua devine mult mai animata, dupa ce elevii lui Sandu Iacob nu reusesc sa desfaca apararea avansata a Fagarasului, numai bine pentru echipa oaspete sa puncteze de doua ori la rand cu poarta goala, reusite ce au contribuit la preluarea conducerii de catre elevii lui Liviu Andries, scor 21-22.

Impulsionati de public, vasluienii au oferit o adevarata lectie de handbal, bifand sapte minute magnifice, perioada in care au marcat cinci goluri, fara sa primeasca vreunul. La scorul de 29-24, Sandu Iacob il trimite in poarta pe tanarul Ciprian Iftene, care incaseaza doua goluri, fara a mai influenta rezultatul final, scor 29-26.

O victorie frumoasa, dupa un meci in care suporterii au avut parte de noi emotii.

Pentru HC Vaslui au marcat Gabriel Bujor 10, Didi Hrimiuc 7, Calin Hagiu 4, Mihai Bujor 3, Vasilica Barac 2, Andrei Popescu 1, Valentin Anton 1, Claudiu Dediu 1.

“Valoarea si-a spus cuvantul”

La final, Sandu Iacob a avut cuvinte laudative la adresa Fagarasului, care si-a vandut scump pielea. Tehnicianul sustine ca victoria Vasluiului este pe deplin meritata, valoarea jucatorilor facand diferenta in acest meci.

“Fagaras e o echipa in crestere. Sunt mult mai organizati pe faza de aparare. Au talie buna si sunt suficient de puternici. Noi ne-am valorificat atu-urile, pana in momentul in care am scazut un pic nivelul concentrarii. Am facut cateva greseli usoare, ei au inscris cu poarta goala, iar in acel moment a fost putina panica. Valoarea jucatorilor nostri a facut sa revenim si sa castigam meciul”, a spus Sandu Iacob

Acesta spera sa remedieze pana la meciul cu Suceava toate problemele aparute la constructie: “Suntem satisfacuti pentru ca putem sa ne reluam activitatea in Sala Polivalenta, iar minusurile pe care le-am avut astazi le putem corecta cu antrenamentele pe care le vom face aici”.

Sandu Iacob a tinut sa multumeasca si suporterilor pentru sustinere, mai ales in momentele dificile ale partidei.

“Multumesc suporterilor nostri, care ne-au facut sa ne simtit cu adevarat acasa. Asta e sentimentul pe care il cautam de fiecare data. Ne-au ajutat in momentele dificile, pentru care le multumim, asa cum stim noi, cu victorie”, a conchis antrenorul HC Vaslui.

Meciul cu Resita nu se disputa

HC Vaslui a scapat de o deplasare lunga si dificila, la Resita, dupa ce HC Adrian Petrea a anuntat FRH ca se retrage din campionat. Tinand cont ca returul a inceput de trei etape, jocurile ramase de disputat vor fi pierdute de resiteni la masa verde, scor 10-0. De acest lucru vor profita si vasluienii, care obtin inca trei puncte importante pentru atingerea obiectivului din acest sezon.

“Imi pare rau, pentru ca nu mai sunt niste locuri de munca. Sa se retraga o echipa in plin campionat, nu e un lucru care sa ne bucure. Nu ne place sa ne castigam punctele asa, ci pe teren. Regret ca o echipa a parasit mult prea devreme competitia”, a spus Sandu Iacob.

HC Vaslui va juca din nou in Liga Zimbrilor abia miercuri, 15 februarie, cand va intalni, acasa, CSU Suceava, una dintre contracandidatele la un loc de play-off. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img