vineri, 29 martie, 2024

Hibele penale ale lui Boc, Ponta si Ciolos

Distribuie:

Publicat:

Apar noi informatii din mega-dosarele care pot shcimba situatia actualei puteri, dar care pot avea si o turnura dramatica asupra carierei politice a unor fosti prim-ministi.

De pe 5-16 noiembrie s-a vorbit despre trei prim ministri, Victor Ponta, Emil Boc si Dacian Ciolos a caror nume au fost vehiculate in mai multe dosare penale de rasunet.

Emil Boc a ajuns la DNA din cauza Elenei Udrea. Deputata a spus ca a primit bani pentru campania PDL, bani redirectionati catre Emil Boc. Un alt dosar ajuns pe masa procurorilor DNA este cel al lui Victor Ponta. In acest dosar Ponta ar fi vrut sa se refaca rechizitoriul. Fostul premier a fost trimis in judecata de catre DNA in dosarul privind contractele de consultanta de la Turceni si Rovinari.

Al 3-dea dosar este cel in care este implicat Dacian Ciolos, afacerea ICA, dosarul in care Ministerul Agriculturii s-a constituit ca parte civila intrucat ar fi fost pagubit. Dacian Ciolos a fost audit in primavara acestui an ca martor la Parchetul instantei supreme, intr-un dosar privind modul in care Ministerul Agriculturii s-a constituit parte civila in cauza privatizarii ICA, in care a fost condamnat Dan Voiculescu.

Retrospectiva celor terei dosare penale in care apar numele fostilor prim-ministri a fost luata in discutie intr-o emisiune TV. Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat pe seama acestor dosare intr-o interventie telefonica in direct:

„Doamna Elena Udrea a declarat ca mare parte din banii pe care i-a luat i-a dat conducerii partidului pentru ca sa-i foloseasca in campania electorala. Toti cei din conducerea PDL au fost chemati ca martor, n-a fost chemat nimeni ca tinta. Ca si in cazul domnului Ciolos, avem de-a face cu o operatiune tipica; se numeste operatiunea toti sunt egali si toti sunt chemati la DNA. Important sa te cheme la DNA este daca esti in catuse.

Primarul Robu, primaria Timisoarei a fost de anul trecut perchezitionata de 10 ori, depinde cum ii chema, cum ii perchezitiona. Pentru a crea impresia ca nu numai unii oameni politici sunt subiectul anchetelor, se dau niste stiri telebombiste: perchezitii la Primaria Timisoarei. Nu e primarul, e una care aduce cafelele. Mie mi s-a parut chemarea celor din conducerea PDL cand Elena Udrea a declarat ca le-a dat mita lor, nu poti sa-i chemi ca martori, e o gluma.

Eu spun ca in momentul in care cineva acuza ca niste bani s-au dus la conducere partidului, toti. (…) A fi chemat la DNA nu inseamna nimic, numai daca esti in catuse poate sa insemne ceva. Ori nu erau chemati ori daca erau chemati, erau chemati ca suspecti.”, a exprimat Cristoiu cu privire la dosarul de la DNA al fostului ministrul al Turismului, Elena Udrea, acuzata de luare de mita.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img