vineri, 19 aprilie, 2024

Hipertensiune arteriala: afla daca ai acest risc!

Distribuie:

Publicat:

Hipertensiunea arteriala in 8 intrebari! Semnele hipertensiunii arteriale trec adesea neobservate și sunt adesea târzii. Urmăriți semnele și verificați tensiunea arterială o dată pe an!

Dacă atât de mulți oameni nu știu că sunt hipertensivi, este pur și simplu pentru că boala poate de ani de zile să fie însoțită de niciun simptom. „Nu suferă, chiar se simt în formă bună și, prin urmare, nu se consultă”, sustine profesorul Jean-Jacques Mourad, șeful medicinii interne de la Spitalului Paris Saint-Joseph.

Atunci când hipertensiunea arterială este deja bine stabilită, dar netratată, de multe ori simptomele unei alte afecțiuni ale creierului, inimii, rinichilor sau arterelor sunt favorizate de hipertensiune, care vor alerta și încuraja consultul. Pentru a evita acest lucru, este mai bine să consultați medicul dumneavoastră dacă aveți îndoieli și, în orice caz, cel puțin o dată pe an, pentru a vă măsura tensiunea arterială. De asemenea, este întotdeauna posibil să mergeți la farmacia din cartierul dvs. pentru a vă măsura tensiunea arterială.

Hipertensiunea arteriala in 8 intrebari

8 intrebari pe care sa ti le pui ca sa afli daca te afli in randul persoanelor cu risc

Te simți obosit.
Te simți amețit când te ridici brusc.
Ești neliniștit.
Deseori aveți greață după mese.
Ai dureri de cap, mai ales dimineața la trezire.
Sarcină, ai avut tensiune arterială ridicată, dar totul a decurs bine de la naștere.
Uneori ai senzația că ai muște în fața ochilor.
Ai roșeață pe față și simți palpitații.

Ai răspuns „da” la cel puțin una dintre primele patru propuneri: aceste semne seamănă mai mult cu hipotensiunea, adică tensiunea arterială scăzută. În general, este trecătoare și se datorează unei stari de oboseală, dar nu are un caracter gravitațional. Mai bine, dacă aveți o tensiune arterială mai mică de 12, aveți noroc, este un atu. Inima și arterele tale sunt bune.

Ați răspuns „da” la una din ultimele 4 propuneri: simptomele dvs. ar trebui să vă încurajeze să consultați medicul, chiar dacă semnele hipertensiunii arteriale nu sunt foarte specifice și pot fi confundate cu migrene, tulburări de origine ORL sau oftalmologice.

Un consult este cu atât mai necesar dacă sunteți sedentari, supraponderali și / sau cu antecedente familiale de hipertensiune arterială. Medicul vă va verifica tensiunea arterială și, dacă este necesar, va sugera un tratament adecvat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img