marți, 19 martie, 2024

Hotel lovit de avalansa, in Italia. 30 de oameni, turisti si angajati ai hotelului, ar fi fost gasiti morti

Distribuie:

Publicat:

UPDATE: Presa internationala scrie ca cel putin 30 de oameni, turisti si angajati ai hotelului, ar fi fost gasiti morti.

Potrivit express.co.uk, salvatorii au gasit doi supravietuitori si cauta alte trei persoane.
 

Informatia a fost difuzata de postul de televiziune SkyTG24, care sustine ca mai multi morti au fost gasiti in interiorul hotelului, fara sa precizeze numarul lor. Italia a fost zguduita, miercuri, de patru seisme puternice. Toate au avut magnitudinea de peste 5 grade pe Richter si au fost resimtite puternic in centrul peninsulei. O persoana a murit, iar alte peste 20 sunt date disparute. In mai multe orase s-au inchis scolile, iar circulatia feroviara a fost suspendata.
Tot din cauza cutremurelor s-au produs si numeroase avalanse in zonele montane. Cel putin 20 de persoane sunt date disparute, dupa ce o avalansa a lovit un hotel din regiunea Pescara.
 
Zeci de echipe de interventie au plecat seara trecuta la Farindola. Insa, misiunea lor le este, in continuare, ingreunata de conditiile meteorologice nefavorabile. Potrivit autoritatilor, drumul este acoperit de un strat de peste doi metri de zapada si in zona viscoleste. Salvamontistii din statiunile apropiate incearca si ei sa ajunga la hotelul lovit de avalansa. Cu cateva ore inainte de avalansa, hotelul Rigopiano a postat pe Facebook un mesaj in care anunta ca liniile telefonice nu functioneaza din cauza vremii rele. Cateva ore mai tirziu un cuplu ramas blocat in hotel a reusit sa ceara ajutorul disperat autoritatilor din Peninsula. “Ajutor, ajutor! Murim de frig! ” Este singurul mesaj trimis din partea celor disparuti.
 

Autoritatile spun ca avalansele au fost cauzate de cele patru cutremure si replicile acestora care au zguduit, ieri, Italia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img