News Flash:

Huseanca STEFANIA SAVIN: ”Puterea mea e ca sunt mama si asistent social!”

23 Martie 2016
2529 Vizualizari | 1 Comentarii
Cotidianul Buna Ziua Vaslui a reusit sa stea de vorba de huseanca Stefania Savin, cea care a reusit sa cucereasca titlul de "Asistentul social al anului 2015", premiul pentru categoria asistentul social din domeniul protectiei copilului.

“Pe parcursul anului 2015, protectia si promovarea drepturilor copiilor a reprezentat  o preocupare reala, constanta si de relevanta extrem de insemnata pentru mine ca asistent social, ca om si, nu in ultimul rand, ca mama. Aceasta preocupare se reliefeaza si prin participarea la diferite programe, proiecte, formari profesionale, schimburi de experienta, conferinte, seminarii, activitati derulate in domeniul protectiei si promovarii drepturilor copilului “declara pentru bzv.ro, Stefania Savin, castigatoarea.

Stefan SAVIN, absolventa a  specializarii Asistenta Sociala, din cadrul  Facultatii de  Filozofie  a Universitatii Alexandru Ioan Cuza – Iasi,  a   debutat  ca voluntar in  organizatii neguvernamentale , activitati ce au pus bazele  asistentului social de mai tirziu. Din anul 2004, profeseaza in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui, ca asistent social la Cabinetul de Consiliere a Mamei si Copilului, si apoi in cadrul de Serviciului de Protectie de Tip Familial- Serviciul de Asistenta Maternala, iar incepand din anul 2012 coordoneaza activitatea profesionala din cadrul Serviciului de Monitorizare si Management de Caz pentru Copii in Asistenta Maternala si Asistenti Maternali Profesionisti- Biroul Zonal Husi.

 In  exercitarea sarcinilor specifice a lucrat cu diferite categorii de beneficiari ai serviciilor sociale, a desfasurat activitati variate si complexe, cum ar fi: consilierea mamelor predispuse abandonului si separarii de copii, management de caz, deschiderea procedurii de adoptie, reintegrarea copiilor cu masura de protectie speciala in familiile naturale/extinse, consilierea copiilor si a adultilor, formarea profesionala initiala a asistentilor maternali profesionisti, supervizarea activitatii asistentilor sociali si a asistentilor maternali.

Interesul superior al copilului a prevalat in toate situatiile in care a luat decizii care il vizau,  iar un deziderat de la care nu s-a abatut niciodata de cand profeseaza  ca asistent social a fost acela de a se asigura ca tuturor copiilor le sunt respectate drepturile, ca au parte de afectiunea si dragostea atat de necesare unei dezvoltari armonioase.

“Pe parcursul anilor, am intrat in contact cu un numar mare de copii aflati in dificultate, dar si cu alte categorii de beneficiari ai sistemului de asistenta sociala. Preocupata si dedicata pentru atingerea obiectivelor institutiei in care activez ca asistent social, m-am implicat activ in demersurile necesare indeplinirii obiectivelor, strategiilor si a sarcinilor profesionale, pentru cresterea calitatii serviciilor sociale oferite si a gradului de satisfactie a beneficiarilor nostri. De-a lungul timpului, am cunoscut multi oameni si foarte multi copii, fiecare cu povestea sa, fiecare cu dureri si tristeti, cu bucurii si impliniri, unor povesti le-am schimbat finalul si zambesc fericita ca am fost acolo. Cred cu tarie ca oamenii sunt egali si  ca pot primi si darui ajutor neconditionat.”, afirma huseanca, Stefania Savin.
Vorbele unui copil care a avut o ,,copilarie frumoasa plina de rasete"  si a crescut cu o buna educatie  si pentru care este ,,a doua mama” , dorinta unei tinere de a deveni asistent social izvorata din aprecierea fata de ea, sunt motive ce o determina permanent sa fie puternica si puna nevoile si interesul copiilor in prim planul actiunilor sale .

    Premiul acordat in cadrul Galei Nationale a Excelentei in Asistenta Sociala ,, asistentul social al anului in domeniul protectiei drepturilor copilului” reprezinta o mare onoare si o recunoastere  a profesionismului, responsabilitatii , perseverentei si daruirii de care a dat dovada pe parcursul activitatii sale si crede ca in prezent exigentele sunt si mai mari.

“Sper din tot sufletul sa fiu schimbarea in bine pentru toti copiii din viata mea!” incheie huseanca, Stefania Savin

Stefania Savin din Husi si Bogdan Ionut Stan din Barlad, sunt doi asistenti sociali care au primit titlul de "Asistentul social al anului 2015". Stefania a castigat premiul pentru categioria asistentul social din domeniul protectiei copilului, iar Bogdan a castigat premiul la categoria "Asistentul social din domeniul persoanelor cu dizabilitati". Finalista a mai fost si huseanca Ramona Istrate la categoria ,, Asistentul Social al anului in domeniul persoanelor vârstnice si ingrijiri la domiciliu".

Galerie Foto

12442702_1351374511545216_2052635383_n
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

stefy  | #4393
Cautam colaboratori seriosi! Ofertă speciala pentru cei care vor să faca bani in timpul liber sau full-time. Vei lucra intr-o echipa cu experientă, iar rezultatele sunt deja dovedite. Te vei convinge imediat ca ai facut cea mai buna alegere! Pentru mai multe detalii, cauta-ma acum la adresa de email: stefaniailie@hotmail.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0829 (s) | 35 queries | Mysql time :0.017679 (s)