joi, 18 aprilie, 2024

HUSI: Biserica Catolica “Nasterea Sfintei Fecioare Maria ” a fost SFINTITA. GALERIE FOTO

Distribuie:

Publicat:

Duminică, 4 septembrie, aproximativ 2.500 de persoane au participat prin rotaţie, începând cu ora 11:00, la Sfinţirea sfinţirea Bisericii “Naşterea Sfintei Fecioare Maria ” din Huşi. Liturghia şi consacrarea altarului au fost săvârșite de către PS Aurel Perca, episcop auxiliar de Iaşi şi PS Anton Cosa, episcop de Chişinău. Printre concelebranti a fost şi pr. Teofil Petrişor, ministru provincial al Provinciei “Sfântul Iosif” din România al Ordinului Fraţilor Minori Conventuali.

Jandarmeria Huşi, cu un efectiv de 20 de jandarmi, au asigurat un climat paşnic pentru bună desfăşurare a evenimentului religios.

La ceremonia religioasă a participat şi personalităţi locale, precum: primarul Ioan Ciupilan, senatorul Dan Marian, fostul prefect Ciprian Iftimoaiei, dar şi Cosmin Filip, consilier local al municipiului Huşi.

“4 Septembrie 2016- Sfinţirea Bisericii Naşterea Sf Fecioare Maria, Huşi-corni – o zi cu însemnătate pentru mine, creştin romano-catolic, pentru enoriaşii comunităţii, dar mai ales pentru oraşul nostru, Huşi. Susţin lucrul acesta întrucât astfel de evenimente au loc la câteva decenii şi sunt mândru că am putut lua parte la acest ritual de sfinţire şi consacrare a altarului. Am fost impresionat de numărul creştinilor, atât catolici, cât şi ortodocşi, dar cel mai mult m-a marcat faptul că un asemenea eveniment de amploare nu a putut fi organizat atât de bine fără iniţiativa preotului paroh, Benone Butacu. Cum bine se ştie zicala “Omul sfinţeşte locul”, pot spune că aceasta i se potriveşte şi la propriu şi la figurat preotului paroh. Pentru mine şi familia mea, acest om reuşit să îşi lase o amprentă pe viaţă. Am remarcat perseverenta dumnealui de când a fost numit paroh şi a avut ca prim-scop consolidarea, renovarea şi decorarea bisericii din Corni. Mă bucur că areusit şi că a putut duce la bun sfârşit ceea ce cu mari emoţii a început. Dar cel mai mult mă bucura faptul că oraşul nostru va avea de astăzi o biserică incredibil de frumoasă, de care se vor bucura atât creştinii comunităţii noastre, cât şi cei care vor trece prin Huşi şi vor dori să calce pragul lăcaşului sfânt închinat Sf Fecioare Maria.”, declara pentru bzv. ro-Cosmin Filip, consilier local al municipiului Huşi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img