sâmbătă, 20 aprilie, 2024

HUSI:Interviu cu președintele Hușana, Daniel Dobrea

Distribuie:

Publicat:

Demarat în urmă cu câțiva ani, proiectul Hușana se află în fața unui pas important – abordarea cu seriozitate a sezonului fotbalistic din Liga 4 Vaslui în vederea accederii în fotbalul semi-profesionsit, Liga 3. Prima confruntare pe acest drum are loc duminică, 9 septembrie, de la ora 11, în compania echipei Sporting Bârlad. 

   Am luat pulsul stării de spirit din rândul Hușanei, prin vocea președintelui, Daniel Dobrea.

– Începe sezonul oficial, cu ce obiective pornește la drum Hușana?

– Obiectivele Hușanei sunt de fiecare dată obiective de performanță. La Hușana obiectivul nu poate fi altul decât locul unu. Ideal ar fi o promovare, dar în același timp ne dorim să avem un joc cât mai consistent, plin de substanță, mai spectaculos, care să atragă spectatorii.

– Se numără Hușana printre favoritele la promovare?

– Cu siguranță putem afirma asta. Cert este că sunt câteva echipe cu experiență în acest eșalon. Dar eu zic că și noi avem un plus, în sensul în care avem un lot neschimbat, plin de forță,  iar omogenitatea este atu-ul nostru. Pe lângă acestea am transferat câțiva jucători experimentați care aduc un plus de valoare lotului față de sezonul precedent.

– Față de celelalte competitoare, care poate fi rețeta succesului?

– Este greu să evaluăm sau să facem comparații. Noi am avut câteva dueluri în partide amicale cu echipe din Liga 4 din alte județe considerate drept campionate mai puternice și chiar din Liga 3 și cred că noi putem fi la un nivel la care să cerem realist echipei și staff-ului tehnic ca obiectiv locul unu. Astfel, solicit și pe această cale seriozitate, implicare, dăruire pentru orașul acesta  și pentru suporteri.

– Am început cu dreptul sezonul cu meciul din Cupa României. Poate fi considerat un etalon?

– Eu cred că poate fi un etalon chiar dacă în general cei care participă în Cupa României nu își doresc un parcurs foarte lung în această fază. E clar că noi am avut un atu în plus, o motivație superioară față de ei. Dar am avut și o pregătire fizică mai bună care nouă ne dă speranțe că vom avea un sezon de liga a 4-a eficient.

– Hușana e pregătită pentru cheltuielile unui sezon în Liga 4?

– Ca și cheltuieli am creionat la finalul sezonului trecut bugetul, unul, care credem noi că va acoperi cheltuielile. Pot să spun că în proporție de 100% este acoperit acum și țin să evidențiez că este unul chiar de nivelul Ligii a 3-a. Avem contracte cu parteneri foarte serioși, care sunt de ceva timp alături de noi, și ne dorim chiar să creștem bugetul prin alte forme de marketing, sponsorizare și parteneriat.

– Cât a crescut imaginea, brandul Hușana de la începutul proiectului?

– În permanență am fost conștienți de responsabilitatea pe care o avem de a dezvolta brandul Hușana și de a nu prejudicia cu absolut nimic acest brand care nu este numai al Hușului, cred eu că poate fi unul regional. Am observat că Hușana este foarte cunoscută și tot ceea ce s-a făcut aici în acești ani este foarte apreciat de cei cu care am avut contact. S-a muncit serios și mai sunt încă foarte multe de rezolvat și mai avem mult de învățat. În timp, vrem să adăugăm mereu ceva pozitiv și care să sporească notorietatea. Valoarea brandului contează extrem de mult.

– În ce stadiu se află stadionul municipal? Este pregătit pentru startul campionatului?

– S-a lucrat destul de intens acolo la suprafața de joc în această vară și consider că avem una dintre cele mai bune suprafețe de joc din județ, dacă nu, chiar cea mai bună, aceasta grație implicării primăriei și consiliului local. Consider de asemenea că stadionul va trebui să fie îmbunătățit pentru a ajunge la condițiile cerute eșalonului trei. Vrem să avem condiții superioare pentru suporterii noștri, să fie create premisele unei atmosfere primitoare, călduroase și cred că performanța va reuși să adune meci de meci un număr considerabil de oameni în tribune, altfel simți sprijinul lor.

– Cât de bine se poate pregăti un sezon al cărui sistem competițional este discutat și aprobat cu puțin timp înainte de debut?

– Până la urmă sunt șanse egale pentru toți competitorii. Este bine că totuși meciurile din play-off se vor disputa în sistem tur-retur, noi propunând și o variantă cu distribuire de puncte din sezonul regulat. Cred că în fotbalul românesc e nevoie de predictibilitate pentru că se întâmplă să avem echipe care se desființează în timpul campionatului. O mai mare conștientizare a trecerii de la un nivel la altul ar face ca și obiectivele stabilite să fie în acord cu posibilitățile clubului. Hușana, dacă nu avea certitudinea că poate duce un sezon de liga a treia, nu își asuma un astfel de obiectiv. 

– Dezvoltarea centrului de copii și juniori rămâne un proiect de prim rang?

– Da, este și va rămâne un punct de referință al proiectului Hușana, de fapt este scopul primordial pentru care am plecat la drum. De asemenea, este și un capitol dificil. Mă refer în special la nivel de terenuri, nu avem logistica și infrastructura care să ne permită o extindere mai amplă, dar cu siguranță lucrăm în acest sens și cu voință din partea mai multor factori cred că vom reuși.

– În final, un mesaj pentru suporterii Hușanei…

– Desigur! Le mulțumim pentru tot sprijinul adus sezonul trecut când ne-au susținut chiar și în deplasare, îi așteptăm duminică la stadion, în număr cât mai mare, mai entuziaști și plini de speranță că împreună putem duce numele Hușana spre performanță!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img