News Flash:

HUSI:Politistul de frontiera Adrian Albusan a fost trimis in judecata

16 Martie 2016
1809 Vizualizari | 0 Comentarii
Politistul de frontiera Adrian Albusan, incadrat la Biroul SPF Husi, acuzat de contrabanda de tigari a fost trimis in judecata.

Potrivit procurorilor, in perioada 2014-2015, acesta s-a deplasat in Republica Moldova de 41 de ori, de unde se presupune ca de fiecare data aducea cate patru cartuse de tigari pe care mai apoi le comercializa.

“In fapt, in cursul anilor 2014/2015, prin PTF Albita au fost introduse de catre inculpat, in mod regulat, cantitati de tigari ce proveneau din magazinele dutty-free care isi desfasurau activitatea intre punctele de trecere a frontierei Albita (Romania) si Leuseni (Republica Moldova). La finalul activitatii de urmarire, a rezultat ca inculpatul si-a desfasurat activitatea pe o perioada indelungata (octombrie 2014 – octombrie 2015), fiind constituita pe doua paliere infractionale, respectiv introducerea tigaretelor prin PTF Albita si comercializarea acestora la diferite persoane de pe raza municipiului Husi”, dupa cum se arata in rechizitoriul Parchetului de pe langa Judecatoria Husi.


Tot procurorii spun ca politistul abuza de faptul ca lucra la SPF si isi motiva iesirile din tara pentru a-si alimenta masina cu combustibil.


"Astfel, retinem ca inculpatul este incadrat ca agent de politie in cadrul SPF Husi si, sub pretextul ca dorea sa achizitioneze combustibil pentru autoturismul sau, a facut frecvente deplasari in Republica Moldova. In realitate, asa cum rezulta si din datele inaintate de autoritatile din Republica Moldova, deplasarile erau facute in scopul de a achizitiona tigari din magazinele dutty-free. Conform datelor transmise de Centrul Comun de Contact Galati, deplasarile inculpatului in Republica Moldova erau frecvente, de fiecare data de scurta durata, de ordinul catorva zeci de minute, acesta realizand o intrare formala in Republica Moldova, urmata de iesirea din tara la scurt timp. (…) Pentru introducerea in tara a tigarilor, inculpatul profita de calitatea de politist de frontiera si de faptul ca este cunoscut in Vama Albita, acesta efectuand serviciul, in perioada 2005-2012, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, astfel fiind in relatii de prietenie cu lucratorii vamali si cu ceilalti politisti de frontiera”.


In luna octombrie a anului trecut, Adrian Albusan a fost prins in flagrant in momentul in care  vindea tigari de contrabanda, timp in care a aruncat rucsacul cu tigari, afirmand ca nu-i apartine, fapt infirmat insa de un martor si de imaginile video.

"Prejudiciul cauzat de inculpat prin neplata taxelor vamale si accizelor aferente este in valoare de 20.315 lei, pentru care Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Iasi, s-a constituit parte civila”, explica procurorii.

Pentru recuperarea prejudiciului, a fost instituit sechestru pe apartamentul politistului de frontiera, precum si pe o suma de bani provenita din vanzarea tigarilor (165 de lei), care a fost gasita asupra lui Adrian Albusan in momentul flagrantului.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0941 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013525 (s)