joi, 25 aprilie, 2024

HUSI:Strazile au reunit consilierii la masa discutiilor -FOTO

Distribuie:

Publicat:

O noua intrunire extraordinara a alesilor huseni a avut loc luni, unde strazile si reabilitarea lor au fost polul discutiei.

Proiectul care a deschis seria discutiilor s-a referit la completarea programului de reparatii strazi pentru acest an.

Alesii au fost de acord ca lista sa includa si reabilitarea trotuarelor de pe Calea Basarabiei, aleilor din parcul Rodina, precum si reparatia strazii I.L. Caragiale. Costul estimativ pentru cele trei noi obiective are o valoare estimativa de 732.637,26 lei iar sursa de finantare o constituie veniturile proprii ale bugetului local.

Un alt proiect de pe ordinea de zi se referea la aprobarea creditelor de angajament pentru actiuni multianuale ale bugetului local pentru perioada 2016-2017, respectiv pentru trei obiective de investitii cum ar fi reabilitarea strazilor Ion Cernatescu si Melchisedec si programul reparatii strazi in oras pentru anul 2016.

Si reconditionarea jardinierelor de pe strazile Sfintii Voievozi si Piata Tricolorului au primit votul favorabil de la alesii locali.

“Avand in vedere starea degradata a jardinierelor de pe strada Sfintii Voievozi si din Piata Tricolorului, se impune necesitatea efectuarii unor lucrari de reparatii, care constau in desfacerea tencuielilor degradate, refacerea lor si aplicarea pe toata suprafata jardinierelor a unui strat de tencuiala decorativa cu praf de piatra. Valoarea lucrarilor este de 17.215,92 lei, cu TVA inclus. Sursa de finantare a acestui obiectiv o constituie veniturile proprii ale bugetului local”,au declarat oficialii municipiului Husi.

Alesii locali au aprobat de asemenea si proiectul de hotarare privind aprobarea Notei de fundamentare in vederea efectuarii transferurilor in suma de 74.764,67 lei, fara TVA, catre Aquavas SA pentru cofinantarea obiectivului de investitii “Reabilitarea sistemului de alimentare cu apa potabila, a sistemului de canalizare si a statiilor de epurare a apelor uzate din municipiile Vaslui, Barlad, Husi si orasului Negresti, judetul Vaslui”.

60 de apartamente de tip ANL din Soseaua Husi-Iasi vor fi finalizate in acest an, motiv pentru care Primaria Husi are obligatia  de a realiza din fonduri proprii utilitatile, mai precis alimentarea cu apa, energie electrica, gaze si retea de canalizare menajera dar si sistematizarea verticala. Astfel, se impune intocmirea unui studiu de solutie in vederea realizarii racordului de alimentare cu energie electrica.

Consiliul Local Husi trebuie in acelasi timp sa realizeze documentatii in vederea accessrii de finantari in cadrul Programului Operational Capital Uman 2014-2022, “Sprijin pregatitor pentru animarea comunitatii din cadrul oraselor cu populatie de peste 20.000 de locuitori”. Trebuie mentionat faptul ca banii pentru acest program sunt nerambursabili.

Ultimele doua proiecte discutate de consilierii locali vizeaza bugetul orasului Husi.
Primul se refera la rectificarea bugetului local cu suma de 499,100 de lei, reprezentand sume defalcate din TVA si venituri proprii, iar cel de-al doilea, la rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2016 al institutiilor publice finantate integral sau partial din venituri proprii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img