vineri, 29 martie, 2024

I-au spus ca fatul are malformatii grave. A refuzat avortul. Soc la nastere! „Aratati-mi copilul!”

Distribuie:

Publicat:

 

O femeie care a fost avertizata ca va avea un bebelus cu malformatii a avut o surpriza uriasa la nastere. 
  
In acea zi ei s-au dus impreuna la ecografie. „Veti avea un baietel, dar cu malformatii… Manutele lui nu se dezvolta si toate organele interne sunt marite…” Apoi doctorita a incercat indelung sa-i convinga pe parintii indurerati: „Intelegeti ca aceasta este o cruce, pe care va trebui sa o duceti toata viata?! Un copil invalid!” — cuvintele ei le strapungeau inimile ca un cutit. — „Veti fi aratati cu degetul! Veti munci doar pentru medicamente si va veti ruga ca el sa moara mai repede!”

Olesia plangea, iar Eugen strangea coltul mesei atat de tare, incat i se albisera degetele… „Haideti sa stimulam nasterea si totul se va sfarsi” — ii convingea doctorita. „Nu!” Olesia a tresarit auzind strigatul lui Eugen: „Copilul nostru se va naste!” Si ea a aprobat… „Este treaba voastra. Scrieti o declaratie, in care sa specificati ca cunoasteti rezultatele ecografiei, pentru ca pe viitor sa nu existe reclamatii” — le-a spus medicul, intinzandu-le o foaie.

Treceau indelungatele luni de asteptare. Olesia statea ore intregi langa geam, urmarind cum copiii se joaca in groapa cu nisip. Arunca mingea, se plimba cu bicicleta… „Doamne, oare cumva tine mingea fiul meu ?” — se gandea ea. Iar Eugen se straduia din rasputeri. A transformat dormitorul in camera pentru copii. Singur a facut patutul. El incerca sa nu se gandeasca la lucruri rele, ca sa nu-si intristeze sotia. Intr-o noapte rece de decembrie Olesiei i s-a rupt apa. Eugen si-a dus sotia la spital, iar apoi a scuturat zapada de pe o banca, a pus pe ea geaca Olesiei si s-a asezat.
Peste 3 ore sala de nasteri s-a umplut de un tipat puternic. „Aveti o fetita!” Si un ghemulet cald a fost asezat pe pieptul Olesiei. Iar manutele… manutele erau intregi. Doctorita a iesit in curte. Acolo l-a vazut pe Eugen. „Domnule, domnule, aveti o fetita! Felicitari! Si ea este absolut sanatoasa!” Eugen statea si privea locul, in care se afla doctorita. „Sanatoasa…” — ii rasuna in urechi ca un ecou.

Mai tarziu ecografia a confirmat ca Nadejda era complet sanatoasa. Iar Olesiei i s-a descoperit un fibrom uterin urias. Aparent, anume pe acesta medicii l-au vazut atunci pe ecran. Ea a fost repede operata. Din pacate, a fost necesara indepartarea tuturor organelor feminine. Olesia mangaia parul fiicei sale adormite si se gandea ingrozita la ce putea sa se intample, daca se lasa atunci convinsa de doctorita…

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img