sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Iarna se instaleaza treptat!

Distribuie:

Publicat:

Meteorologii anunta ca vremea se raceste la inceputul saptamanii viitoare, iar valorile termice se apropie de cele normale pentru aceasta perioada. Astfel, temperaturile minime vor fi intre -2 si 7 grade, iar cele maxime intre 10 si 13 grade.

“In Moldova, Dobrogea si Muntenia va aparea ploaia slaba, iar in cursul noptii de luni va aparea si in Oltenia. Vantul va sufla moderat, maximele termice vor fi intre 7-8 grade pentru Nordul Moldovei pana la 19-20 de grade in Banat. Temperaturile minime vor fi intre -1 si 10 grade. Dimineata, in zonele joase, va fi ceata”, a declarat Dinu Marasoiu, meteorologul de serviciu din cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie.

“Se raceste in special in regiunile extracarpatice unde vor fi conditii de nebulozitate joasa, iar in spatii restranse, ploi slabe. Temperaturile maxime vor fi intre 6 si 8 grade in Moldova si Dobrogea. (…) Noaptea vor fi ploi slabe in Nordul si Centrul tarii. (…) La munte, in zonele Carpatilor orientali noaptea vor fi precipitatii slabe sub forma de lapovita sau ninsoare”, a mai spus reprezentantul ANM.

Meteorologul anunta ca la munte precipitatiile vor fi sub forma de lapovita sau chiar ninsoare.

“Miercuri, in jumatatea de Est a tarii vremea se mentine inchisa, vor fi ploi slabe. La munte, la altitudini de peste 1.000 de metri, precipitatiile vor fi sub forma de lapovita sau ninsoare. In restul teritoriului va fi un cer variabil. Temperaturile maxime vor fi intre 6 si 15 grade, iar minimele noptii intre -2 si 7 grade”, a mai spus meteorologul.

In Capitala temperaturile vor fi intre 10 si 13 grade Celsius.

“Vor fi raceli usoare de la o zi la alta si se ajunge la valori termice normale sau usor sub cele normale pentru aceasta perioada. Aceeasi evolutie va fi si la Bucuresti. Daca maine (n.r. – luni) mai vorbim despre o temperatura maxima cam de 13 grade, marti asteptam 10 grade, ceea ce ar fi normal pentru aceasta perioada de an, iar miercuri s-ar putea sa mai scada cu un grad sau doua”, a explicat Dinu Marasoiu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img