joi, 28 martie, 2024

Iată 9 reguli de viata din Sanscrita veche! Respecta-le pentru a fi un Om cu adevarat fericit!

Distribuie:

Publicat:

Exista o intrebare importanta, care din cele mai vechi timpuri ii framanta pe cei mai inteligenti reprezentanti ai omenirii: ,,Care este sensul vietii?”. Care este adevaratul scop al nostru pe Pamant, de ce suntem aici?

Cel mai probabil, ca vei primi raspunsuri diferite de la fiecare om in parte. Unii oameni considera, ca banii ii vor ajuta sa gaseasca raspunsul, deaceea isi petrec intreaga viata in cautare.

Altii presupun, ca suntem aici cu scopul de a-i ajuta pe altii, deaceea isi dedica viata ajutandu-i pe cei, care nu se descurca singuri.

Asadar, ce inseamna sa fii om?

Conform unui text vechi, scris in sanscrita, exista 9 reguli pe care sa le respecti pentru a fi om, sau mai exact un om fericit. Acestea se aseamana cu convingerile, care de secole se pastrau de religiile orientale – taoism si budism. Iata care sunt acestea:

9.Vei primi corpul

Este bine sau rau, dar primim un singur corp. Desi, putem avea probleme cu corpul nostru, trebuie sa ne acceptam asa cum suntem, pentru ca suntem mult mai mult decat doar corpul, cu care ne-am nascut.

8.Vei invata

Din clipa in care ne-am nascut, ajungem in scoala vietii, din care ramanem a fi parte pana la moarte. In fiecare zi invatam o lectie noua.

7.Nu exista greseli, doar lectii

Cresterea este procesul de incercari si greseli, experimente. Experimentele ,,nereusite” sunt parte a procesului, la fel ca si experimentele de succes.
6.Lectia se repeta iar si iar, pana nu va fi invatata

Deseori vom trece prin aceeasi lectie a vietii iar si iar, pana cand in sfarsit nu o vom invata. Doar atunci vom trece la urmatoarea lectie.

5.Lectiile nu se termina

Lectiile din viata nu au sfarsit. Atat timp cat respiram, viata ne va invata.

4.,,Acolo” nu este mai bine, decat ,,aici”

Trebuie sa fim multumiti de cine suntem si ce avem ,,aici”. ,,Acolo” poate sa arate mai bine, dar indata ce vei schimba ,,acolo” pe ,,aici”, intotdeauna va fi un alt ,,acolo”, care arata mai bine.

3.Altii sunt ca niste oglinzi

Nu vei putea sa urasti sau sa iubesti ceva in alt om, daca el nu reflecta ceea, ce iubesti sau urasti in tine insuti.

2.Ce faci in viata pentru tine

Ai toate instrumentele si resursele necesare, iar ceea ce faci cu ele depinde de tine. Este alegerea ta.
1.Raspunsurile se afla in interiorul tau

Raspunsurile la intrebarile de viata se afla in tine. Tot ce trebuie sa faci este sa privesti, sa asculti si sa ai incredere.

Desi acestea pot fi numite reguli, ele sunt mai degraba o lista de principii de orientare. Viata reprezinta reflectia noastra proprie si daca ne dorim ca ea sa fie buna, trebuie sa ducem o viata buna.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img