marți, 19 martie, 2024

Iata ce carne cumparam! Cleiul de carne, chimic, evident, uneste resturi de mancare

Distribuie:

Publicat:

O pulbere de culoare alba care incleieaza laolalta resturi de carne de vita, miel, pui si peste este vanduta la kilogram si este considerata a fi „secretul murdar” al industriei carnii. Acest lucru nu reprezinta o noutate, intrucat industria carnii recurge de multa vreme la acest aditiv. Cu atat mai ingrijorator, insa, din moment ce poate „condimenta” cu E. coli chiar si cele mai selecte fileuri servite in restaurantele scumpe.

Trucul e aproape insesizabil. Nici cei mai abili experti culinari nu pot face diferenta. Poti sa juri ca ai in farfurie o friptura de prima calitate sau un filet nobil. Friptura nu se rupe in locurile de imbinatie, asa ca pare sa provina dintr-o singura bucata de carne. Pentru lipirea sectiunilor de carne, bucatarii folosesc aceasta enzima adeziva a transglutaminazei sub forma de pulbere de culoare alba. Aceasta este atat de toxica incat, la prepararea portiilor, bucatarii isi iau masuri de precautie ca sa evite inhalarea ei!

Secretul acestei practici este pastrat cu sfintenie in intreaga industrie a carnii, incepand de la macelari pana la maestrii bucatari. Pana si unii furnizori majori au fost prinsi folosind „produsul special”, cleiul de carne, pentru a petici portii de calitate inferioara sau „resturi” de carne pe care le vindeau ulterior pe post de fripturi nobile. In unele zone ale lumii nu exista reglementari cu privire la acest clei al carnii. El este, adeseori, disponibil in supermarket-uri si in magazinele de delicatese camuflat sub eticheta de carne „procesata”.

Nu exista niciun fel de reglementari care sa va ameninte, si nici nu vor aparea foarte curand. Substanta sub forma de pulbere este produsa, de fapt, dintr-un agent de coagulare a sangelui animalier (de obicei provenit din sangele porcin), astfel incat „carpirea” sectiunilor de carne poate deveni cu usurinta o bomba infectioasa. Dar una bine cosmetizata. E de-ajuns s-o rulezi in folie de plastic, s-o congelezi vreo 12 ore, apoi ai obtinut filet mignon. O practica obisnuita in restaurantele de lux si salile de protocol de prin SUA, si asta de zeci de ani.

Pe langa riscurile pe care aceasta practica le ridica asupra sanatatii si a lipsei totale de etica pe care o implica, folosirea cleiului carnii este pur si simplu o forma de inselaciune a consumatorilor. O carpeala de surse animaliere diferite.

Iata mai jos un video al practicilor lipirii carnii!

sursa: secretele.com

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img