vineri, 29 martie, 2024

Iata ce se intampla cu bebelusul atunci cand mama plange in timpul sarcinii

Distribuie:

Publicat:

Femeile insarcinate nu au voie sa fie stresate, insa unii factori externi, dezechilibrul hormonal si schimbarile frecvente de stari se rasfrang asupra starii lor emotionale. De aceea, apare des intrebarea: Ce simte copilul in burtica mamei cand ea plange? Copilul este in stransa legatura cu mama sa inainte si dupa nastere. Incepand cu a 29-a saptamana de sarcina, copilul are dezvoltate toate organele de simt. El simte mirosul si gustul, percepe mediul inconjurator si reactioneaza la diferentele de lumina. Din aceste considerente, nu trebuie sa va nelinistiti si sa plangeti in perioada sarcinii. Fiti mai atente la emotii, evitati situatiile de stres si emotiile negative. Specialistii afirma ca legatura morala dintre mama si copil este foarte stransa. Insa, pe langa cea emotionala, este si cea fizica.

Atunci cand mama se bucura, in sangele ei este eliminata endorfina, respectiv fatul din burtica este vesel. Copiii din burtica mamei pot sa se bucure si sa zambeasca, la fel ca mama lor!

Din pacate, bebelusul din burtica impartaseste cu mama nu doar bucuriile, dar si stresul. In situatiile de stres, in sangele copilului patrunde prin placenta cortizolul. Fara sa vrea mama transmite copilului nenascut starea de spirit negativa. Astfel, pentru a creste un copil vesel si fericit, trebuie sa va controlati emotiile. Nu sa le ascundeti, dar sa le controlati! Bucurati-va si zambiti, evitati stresurile si neplacerile. Incercati sa gasiti diferite modalitati sa va inveseliti si sa fiti pline de voie buna. Protejati-va pe sine si pe copilul dvs. de emotii negative si bebelusul dvs. va fi linistit si fericit!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img