marți, 19 martie, 2024

Iata ce se va intampla in 4 ORE, daca mananci 5 NUCI!

Distribuie:

Publicat:

Daca esti in cautare de diete unice, trebuie sa stii ca nucile sunt un super-aliment. Migdalele, fisticul, nucile si alunele sunt surse incredibile de grasimi si ofera numeroase avantaje medicinale. Daca vrei sa treci la o noua etapa in ceea ce priveste diete, atunci citeste mai departe pentru a afla de ce nucile nu ar trebuie sa lipseasca din rutina alimentara zilnica.

Nutrientii pe care ii gasim in nuci

Cand privim detaliat informatiile despre nutrientii continuti, este destul de greu de crezut ca nucile pot oferi organismului necesarul de vitamine si minerale. Dar in loc de chipsuri sau bomboane, cateva nuci sunt tot ce ai nevoie pentru o gustare rapida intre mese.

Iata cativa nutrienti ai nucilor:

Acizi grasi Omega-3

Vitamina E

Grasimi polisaturate

Antioxidanti

Fenoli

Cum poate imbunatati sanatatea, consumul de nuci

Reducerea nivelului de stres

Daca treci printr-o perioada extrem de tensionata, ai nevoie de un consum regulat de nuci. Acestea pot stabiliza raspunsul corpului la stres si pot conferi acea stare de echilibru psihic, mult dorita.

Fortificarea inimii

Antioxidantii ar trebui sa faca parte din dieta ta zilnica. Nucile sunt bogate in antioxidanti, care lupta contra radicalilor liberi, acestia cauzand afectiuni ale inimii. Consumul regulat de nuci te poate ajuta sa te bucuri de o inima sanatoasa.

Protejarea creierului de degenerarea legata de varsta

Gratie acizilor grasi Omega-3 continuti in nuci, se pot diminua simptomele asociate bolii Alzheimer. Acizii grasi pot preveni cancerul, lupta contra depresiei si ajuta in problema legata de ADHD.

Scaderea nivelului de colesterol

O cercetare publicata in Jurnalul de Medicina New England demonstreaza ca, cei care consuma nuci au un nivel mai scazut la colesterolului fata de ceilalti. Acest fapt merge mana in mana cu beneficiile nucilor pentru inima.

Pierderea in greutate

Nucile sunt o sursa incredibila de grasimi polisaturate. Acestea imbunatatesc activitatea organelor, fara a afecta sanatatea arterelor, asa cum se intampla in cazul consumului de grasimi saturate. De asemenea, starea de satietate se intensifica, fiind o gustare suficienta pana la urmatoarea masa.

Par, unghii si piele mai puternice

Grasimile nesaturate Omega-3 si grasimile polisaturate pot face minuni pentru aspectul tau. Aceste suplimente fac parul mai stralucitor, intaresc unghiile si catifeleaza pielea.

Nucile ar trebuie sa faca parte neaparat din dieta zilnica. Poti adauga nuci macinate peste salata, ca garnitura pentru anumite preparare sau servite ca un desert sau gustare intre mese.

Nota: Nu consuma nuci in exces! Chiar daca sunt foarte sanatoase, sunt foarte bogate in grasimi si calorii.

Realizat de Oana V, kilocalorii.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img