sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Iata cum sa iti creasca sporul in casa! Trebuie sa tii cont de aceste obiceiuri

Distribuie:

Publicat:

Sporul casei conteaza. O fi banul ochiul dracului, dar fara, n-ai cum sa supravietuiesti. Te-ntrebi adesea cum reusesc unii sa nu le mai stie numarul? Poate ca tin cont si de obiceiurile babesti de atras banii si sporul casei…

Ce ai de facut ca sa atragi sporul casei

Acum, sa nu te-astepti ca, dupa ce vei fi citit randurile de mai jos, te poti lasa de munca si ca banii iti vor curge, dintr-o data, garla in vistierie. Intentia e cu totul alta. Sa reusesti sa intri pe aceeasi lungime de unda cu banii. Asa incat sa-ti vina lesne si sa-ti mai si ramana. Vrem, nu vrem, suntem o natie de superstitiosi. Totusi, ne credem credinciosi. Din cele mai vechi timpuri, credintele populare au primat si si-au pus amprenta asupra noastra. Poate ca tocmai de aceea obiceiurile, ritualurile si superstitiile cantaresc mai greu. Iar banii au capatat puteri magice in timp, in special pentru cei mai putin avantajati de soarta. Un credincios adevarat va spune mereu ca toate stau in puterea si la voia lui Dumnezeu. Va strecura cativa banuti din putinul lui in cutia milei, convins fiind ca Dumnezeu ii va rasplati gestul inmiit. Cel pentru care superstitiile sunt de temut, va avea grija sa se agate de toate detaliile importante. Altii practica ambele situatii. Ramane la latitudinea fiecaruia sa hotarasca ce-i mai aducator de noroc la bani.

Superstitii care aduc bani

In afara faptului ca nu e bine sa dai bani de luni, din prima zi a Noului An sau in anumite zile ale unor sfinti importanti, exista alte obiceiuri menite sa te faca precum un magnet pentru bani. Spre exemplu, felul in care sunt aranjate obiectele prin casa contribuie substantial. Si nu e vorba despre mai noul aranjament feng-shui, ci despre neaosele obiceiuri strabune. Plita, soba, vatra erau datatoare de hrana, asa ca si-au capatat renumele de simboluri ale bunastarii familiei. Iar ca sa aduca si mai mult spor, trebuie pozitionate cu fata spre centrul casei, niciodata inspre usa, fereastra ori sursa de apa. Cand colturile fiecarei incaperi din casa sunt libere, aerisite, fara niciun obiect care sa le incarce, norocul isi face loc acolo. Tine in permanenta o moneda langa prag, in casa, asa incat cine te viziteaza sa paseasca peste ea. Mai poti tine si o figurina broscuta, langa usa, ca sa atraga bani. Nu bate covoarele, nu duce gunoiul din casa si nu intinde rufele dupa asfintit, caci alungi sporul la bani. Nu tine niciodata matura cu coada in sus, ci intotdeauna invers. Tine plante verzi in casa, dar arunca-le imediat ce se usuca. Poarta mereu la tine o moneda gaurita!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img