miercuri, 17 aprilie, 2024

Iata cum va fi vremea in aceasta saptamana! Toamna isi intra in drepturi

Distribuie:

Publicat:

Meteorologii anunta vreme de toamna, cu temperaturi reci si ploi. La munte se va forma lapovita, iar in zonele inalte va ninge in cantitati insemnate. Spre sfarsitul saptamanii se va incalzi din nou.

LUNI – IN TARA
Vremea va fi usor mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta data, cu maxime cuprinse intre 12..13 garde in Bucovina si 19 grade in sudul Olteniei si al Munteniei minime intre 2 grade in estul Transilvaniei si 10 grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu innorari si ploi pe arii relativ restranse in vest, nord si in centru, iar la inceputul zilei si in sud-vest. In cursul noptii, pe crestele montane vor fi posibile precipitatii mixte. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari trecatoare, mai ales ziua, in regiunile sud-estice si doar cu totul izolat in rest. In zonele joase, dimineata si noaptea, vor fi conditii de ceata.

MARTI – IN TARA
Regimul termic diurn va fi caracterizat de valori aproipate de mediiile climatologice ale perioadei, exceptand sudul si sud-estul unde vremea va fi usor mai calda decat in mod obisnuit. Ziua, cerul va fi variabil la partial noros si doar pe arii restranse, in zona montana, vor fi ploi slabe, trecatoare. In cursul serii si al noptii, nebulozitatea se va extinde in majoritatea zonelor incepand din nord-vest si va ploua in regiunile vestice, nordice si centrale, iar in zona montana, in special la altitudini mari vor fi si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Izolat, cantitatile de apa vor fi mai insemnate. In a doua parte a intervalului, vantul se va intensifica treptat in majoritatea regiunilor, viteze mai mari, de peste 65…70 km/h, urmand a se inregistra la munte, dar local si in nord-vest si centru. Temperaturile maxime se vor incadra intre 11 grde in nordul tarii si 21 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime, mai ridicate decat cele normale ale datei, intre 2 si 12 grade.

MIERCURI – IN TARA
Vremea se va raci fata de intervalul anterior, mai accentuat in Transilvania. Vantul va avea intensificari sustinute in toata tara, cu viteze mai mari in cursul zilei cand se vor atinge 55…70 km/h si local 75…85 km/h. Cerul va avea innorari si indeosebi in prima parte a intervalului vor fi ploi temporare pe arii relativ extinse. In zona de munte, in special la peste 1500 de metri, vantul va sufla tare si vor fi precipitatii predominant sub forma de lapovita si ninsoare, iar cantitatile de apa pot fi mai insemnate. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 6 grade in estul Transilvaniei si 19 grade in Lunca Dunarii, iar minimele intre -4 si 7 grade.

JOI – IN TARA
Vremea va continua sa se raceasca, devenind usor mai rece decat in mod normal. Cerul va avea innorari in regiunile din jumatatea nordica a tarii unde local si trecator va mai ploua, iar in rest va fi variabil – cu probabilitate scazuta pentru ploi slabe, izolate. In zona montana precipitatiile vor continua sa fie mai ales sub forma de lapovita si ninsoare, insa slabe cantitativ. Vantul va prezenta intensificari in cea mai mare parte a tarii, cu viteze in general mai mici decat in ziua precedenta, cu exceptia zonei montane unde va continua sa sufle tare. Vor fi temperaturi maxime cuprinse intre 5 si 14 grade, cu cele mai ridicate valori in sud, iar minimele se vor incadra in general intre -3 si 6 grade.

VINERI – DUMINICA
Valorile termice vor creste de la o zi la alta, iar vremea va deveni calda in majoritatea regiunilor. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in regiunile vestice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img