vineri, 29 martie, 2024

ICCJ, decizie fara precedent: Cine trebuie sa dea amenda pentru depasirea vitezei

Distribuie:

Publicat:

Cine trebuie sa dea amenda pentru depasirea vitezei: politistul care face inregistrarea video sau colegii sai care afla prin statie pe cine sa opreasca?. Este chestiunea pe care trebuie sa o lamureasca astazi judecatorii Curtii Supreme, dupa ce un avocat din Caras Severin a spus ca nu poate fi sanctionat de un politist care nu a vazut cu ochii lui inregistrarea ce dovedeste ca a depasit viteza legala.

„In materie de radar sunt doua conditii esentiale: acel radar sa fie omologat de catre institutiile abilitate, iar agentul constatator sa aiba pregatirea necesara si sa faca dovada in acest sens”, spune Horatiu Costeaavocatinitiatorul sesizarii, informeaza Digi24.

Argumentul soferului care cere ca Inalta Curte sa transeze, definitiv, procesul, este ca legislatia rutiera impune ca sanctiunea sa fie data de agentul care constata, in mod direct, abaterea.

„Procesele verbale de constatare a contraventiilor rutiere nu pot fi intocmite exclusiv in baza unor informatii furnizate de o alta persoana, ci in baza unor constatari personale, indiferent de mijloacele folosite (propriile simturi sau inregistrarea aparatului radar) ale celui ce il intocmeste”, a explicat judecatorul de tribunal care a primit cererea soferului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img