vineri, 29 martie, 2024

Idei total gresite legate de depresie

Distribuie:

Publicat:

Depresia este o boala mentala foarte serioasa care afecteaza milioane de oameni. Fie ca episoadele sunt periodice sau pentru toata viata, depresia face viata de nesuportat pentru anumiti oameni. Exista de asemenea conceptii gresite si sintagme sociale cu privire la depresie, iar multe dintre aceste nu fac decat sa afecteze oamenii care sufera de aceasta boala mentala. Iata 5 dintre cele mai mari mituri despre depresie care nu fac decat sa inrautateasca lucrurile.

Depresia nu este o boala. Multi oameni resping diagnosticul de depresie si nu sunt constienti de faptul ca aceasta se poate inrautati. Depresia este o conditie medicala, nu o atitudine, nu ceva ce oamenii pot schimba la ei. Scanarile cerebrale arata dovezi clare ale semnelor de boala: creierul deprimat actioneaza diferit fata de cum o face in situatiile normale. Toata lumea sufera de depresie la un moment dat. Desi se stie ca tristetea si disperarea sunt sentimente comune, conditia depresiei clinice, nu afecteaza pe oricine. Pentru cei care sufera de depresie, nu exista o cale prin care sa scape la un moment dat de asta sau sa se inveseleasca. Psihic, nu sunt capabili sa fie fericiti. De aceea, medicii prescriu antidepresive oamenilor care sufera de depresie si nu si celor care se simt tristi din cand in cand. 

Oamenii care sufera de depresie sunt mai slabi. Un lucru care s-a spus despre cei care sufera de depresie este ca acestia devin mai lenesi sau prea slabi pentru a face fata presiunilor vietii. Pana si aomenii care au tot ce isi doresc in viata, se pot imbolnavi la un moment dat de depresie. Boala numita depresie este arte din ADN. Munca ajuta. Creierul depresiv actioneaza altfel decat la persoanele normale. O persoana aflata in depresie poate suferi foarte mult in momentele in care observa ca nu poate face face unei situatii ce tine de munca. Barbatii nu ajung sa fie atat de deprimati ca femeile. Barbatii sufera de depresie la fel cum o fac femeile, dar din cauza asteptarilor societatii si normelor, este mai usor pentru un barbat sa ascunda ca sufera de depresie. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img