vineri, 29 martie, 2024

Ies la iveala INFORMATII NOI despre Sebastian Ghita! Procurorii DNA au confirmat totul!

Distribuie:

Publicat:

Sebastian Ghita a parasit teritoriul national, el fiind convins ca procurorii de la DNA Ploiesti urmau sa dispuna fata de persoana sa masuri preventive dupa pierderea imunitatii parlamentare, se arata in documente din dosarul DNA Ploiesti in care fostul deputat este cercetat pentru trafic de influenta, spalare a banilor si constituirea unui grup infractional organizat, informeaza Agerpres. 

Potrivit acestora, initial, Sebastian Ghita a fost dat in urmarire generala, iar ulterior, intrucat din investigatii a rezultat ca acesta a parasit teritoriul national, pe numele lui a fost emis un mandat european de arestare la data de 10 ianuarie 2017.

”Intrucat s-a constatat ca mandatul de arestare preventiva nr. 1/05.01.2017 nu a putut fi pus in executare de organele abilitate datorita faptului ca Ghita Sebastian Aurelian s-a sustras masurii preventive dispusa, prin ordinul nr. 473956/05.01.2017 emis de organele de politie, Ghita Sebastian Aurelian a fost dat in urmarire generala. Ulterior, intrucat din investigatii a rezultat ca Ghita Sebastian Aurelian a parasit teritoriul national, pe numele acestuia a fost emis mandatul european de arestare nr. 1/EAW/10.01.2017 emis de I.C.C.J. in dosarul nr. 2457/1/2016”, arata sursa citata.

Totodata, in documentele citate se precizeaza ca un martor amenintat a declarat, in decembrie anul trecut, ca fostul parlamentar avea cunostinta despre existenta unei cercetari penale efectuate fata de persoana sa de catre procurorii DNA Ploiesti. 

Sebastian Ghita le-ar fi spus unor persoane de incredere ca la DNA Ploiesti ”exista in lucru un dosar urmare a unor denunturi formulate de Baba de la Siveco si de Berdila de la Romsys”, fiind convins ca fata de el urmeaza a fi dispuse masuri preventive urmare a pierderii imunitatii conferite de calitatea de parlamentar. 

Procurorii spun ca aceste aspecte conduc la concluzia certa ca Sebastian Ghita in mod deliberat se sustrage urmaririi penale in cauza. 

Magistratii Tribunalului Prahova iau in discutie, luni, propunerea de arestare preventiva formulata de catre procurorii DNA Ploiesti pe numele lui Sebastian Ghita in dosarul in care acesta este urmarit penal pentru patru infractiuni de trafic de influenta, trei infractiuni de spalare a banilor in forma continuata si constituirea unui grup infractional organizat. 

In acelasi dosar, Tribunalul Prahova a dispus masura controlului judiciar fata de directorul Teamnet, Bogdan Padiu, si administratorul Asesoft, Cristian Anastasescu. Decizia nu este definitiva, Curtea de Apel Ploiesti urmand sa se pronunte, luni, asupra contestatiei DNA formulate fata de decizia instantei de fond.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img