marți, 19 martie, 2024

Ignoranta si nepasare la Barlad : muncitori neprotejati, edilul Boros mandru de lucrare – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Realizare mare! Atat de mare incat normele siguranta in constructii sunt un pic uitate. In pozele artistice, oferite opiniei publice, avand ca titlul “ anunt de interes public” edilul sef Dumitru Boros are toate motivele sa fie mandru. In mandatul lui, casa memoriala a lui Gheorghiu Dej va fi restaurata si pusa in circuitul turistic.

Prezent pe santier pentru a se asigura care este stadiul lucrarilor, Dumitru Boros a fost atent mai degraba la instantaneele foto decat la ceea ce faceau muncitorii. Oamenii reparau acoperisul, la inaltime, fara hamuri de sustinere sau casti de protectie. Nici primarul dar nici directorul tehnic, Cezar Chiper, nu purtau casti de protectie desi deasupra capului acestora meseriasii lucrau cu tigla, cuie si alte materiale necesare refacerii acoperisului. Va sugeram ca pe viitor sa respectati aceste banale dar minunate norme caci “ paza buna trece primejdia rea”, iar daca inspectorii de la ITM se vor deplasa acolo s-ar putea sa fiti numai buni de o amenda. Nu istorica, ci in timpul nostru.

Trei mari obiective culturale- “ asta-I pohta ce am pohtit eu”

Edilul barladean si-a asumat trei mari obiective in domeniul cultural: reabilitarea Casei Memoriale „Alexandru Ioan Cuza”, a Centrului de Informare si Documentare din perioada comunista – Casa „Dej” si realizarea „Monumentului Eroilor”.

Zilele trecute, in urma numeroselor demersuri intreprinse la Ministerul Invatamantului, s-a obtinut avizul pentru imobilului in care a functionat Gradinita nr. 14, pentru ca familia care locuieste in Casa „Cuza” sa fie mutata in acesta. Astfel, in foarte scurt timp vor putea incepe lucrarile de reabilitare a casei Domnitorului.

Tot in urma cu putin timp, au demarat si lucrarile reabilitare si conservare a Casei „Dej”, refacerea in totalitate a acoperisului fiind deja terminata, urmand a incepe lucrarile la interiorul cladirii. Aici se va amenaja un centru de informare despre perioada comunista, in special din perioada Dej. In acest demers, primarul Dumitru Boros face apel la barladenii care detin imagini sau obiecte care au avut legatura cu acea perioada si care vor sa le doneze viitorului centru de informare, sa contribuie la patrimoniul obiectivului. Fotografiile in format digital pot fi trimise pe adresa primar@primariabarlad.ro iar donatiile constand in obiecte se primesc la Primaria Barlad.

„Monumentul Eroilor”, edificiu care va fi amplasat in Zona „Cerbul de aur”, este aproape de finalizare, mai fiind necesare doar cateva avize pentru a putea fi montat. Acest grup statuar, realizat de sculptorul Constantin Crenganis, va fi inchinat eroilor din Primul si Al Doilea Razboi Mondial.
Toate cele trei obiective vor fi realizate pana pe data de 1 Decembrie 2018.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img