marți, 19 martie, 2024

Igor Dodon si Vladimir Putin au batut palma. Ce plan au impotriva unirii dintre Republica Moldova si Romania

Distribuie:

Publicat:

Liderul pro-rus de la Chisinau vrea sa infiinteze o platforma politica care sa se opuna unirii. 

Presedintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a anuntat vineri crearea unui asa-zis ‘Front national’ care, in caz ca ‘situatia va iesi de sub control la 25-27 martie’, sa devina – potrivit lui – o platforma de rezistenta pentru moldovenii care nu impartasesc ideea Unirii Republicii Moldova cu Romania si vor sa se pronunte impotriva, informeaza Deschide.md.

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, Dodon incearca sa induca ideea ca in zilele in care basarabenii vor sarbatori Centenarul Marii Uniri sunt posibile destabilizari la Chisinau.

‘In asemenea circumstante de pericol iminent pentru tara si populatie, declar ca voi raspunde pozitiv miilor de solicitari de mobilizare a cetatenilor si, daca situatia va iesi de sub control pe 25-27 martie, eu, ca sef al statului, voi forma un Front national pentru a oferi o platforma de rezistenta tuturor cetatenilor Republicii Moldova care sunt impotriva unirii si care vor sa pastreze statalitatea si identitatea moldoveneasca’, scrie Dodon in mesajul sau.

In acelasi timp, Igor Dodon avertizeaza ‘autoritatile locale si straine implicate in procesele anticonstitutionale si antistatale ca actiunile lor vor avea efect de bumerang’.

‘In ultima instanta, (toate acestea) vor intari identitatea moldoveneasca, numai ca ar putea genera concomitent reactii foarte negative fata de puterea centrala din Chisinau si fata de exponentii imperialismului si ai politicii revansarde din statul vecin’, afirma Dodon, intr-o aluzie la Romania.

El mai sustine ca, zilnic, primeste mesaje de la oameni din teritoriu care sunt revoltati de actiunile unionistilor si sunt gata sa sara in apararea statalitatii Republicii Moldova, potrivit Deschide.md.

Igor Dodon a anuntat recent ca va face demersuri la ONU si Consiliului Europei ca acestea sa-si defineasca atitudinea fata de ceea ce presedintele moldovean considera ca ar fi ‘actiuni de lichidare a statalitatii Republicii Moldova, intreprinse de Romania’.

Pentru 25 martie, la Chisinau, a fost anuntata cea mai ampla manifestatie de la independenta Republicii Moldova dedicata Centenarului Marii Uniri. La acest eveniment sunt asteptati sa participe primarii si consilierii din cele peste 100 de localitati care au semnat declaratiile simbolice de Unire cu Romania si toti cei care sustin ideea revenirii Basarabiei la Patria-mama, conform Radio Chisinau.

Manifestatia este organizata de Alianta pentru Centenar, structura care inglobeaza asociatiile unioniste de pe cele doua maluri ale Prutului si din diaspora.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img