sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Imaginea care iti arata cum ar trebui sa arate o farfurie cu mancare sanatoasa

Distribuie:

Publicat:

Daca vrei sa stii ABC-ul alimentatiei corecte, cativa cercetatori americani au elaborat o pictograma denumita The Healthy Eating Plate. Ea a fost conceputa recent, oferind informatiile utile unei alimentatii sanatoase, bazata pe suficiente studii stiintifice. Alfa in continuare despre rolul acesteia!

Un grup de cercetatori de la Harvard Health Publications au lucrat cu expertii in nutritie de la scoala de Sanatate Publica din Harvard pentru a crea o pictograma care sa arate ce ar trebui sa mananci daca vrei sa te mentii sanatos."Am oferit un makeover pentru MyPlate, astfel incat sa le permitem consumatorilor sa aiba acces la un ghid specific pentru o alimentatie sanatoasa bazat pe cele mai bune studii disponibile", spune dr. Anthony Komaroff, profesor de medicina la Harvard Medical School si editor sef al Harvard Health Publications.
 
The Healthy Eating Plate foloseste elementele vizuale ale pictogramei MyPlate ca punct de plecare, deoarece aceasta a devenit deja un instrument de invatare recunoscut. Iata ce recomanda The Healty Eating Plate:
 

• Jumatate din masa ta este bine sa contina fructe si legume. Opteaza pentru varietate. tine minte ca nu se iau in calcul si cartofii  (in special cei prajiti)!

• Limiteaza boabele rafinate, cum ar fi orezul alb si painea alba, deoarece organismul le transforma rapid in zahar la nivelul sangelui.

• Alege cele mai sanatoase surse de proteine, cum ar fi pestele, pasarile de curte, fasolea si nucile; evita carnea rosie; evita slanina si alte carnuri prelucrate.

• Uleiurile sanatoase (cum ar fi uleiul de masline si uleiul de cocos) sunt bune pentru tine. Nu iti fie frica sa le folosesti pentru gatit, in salata si in general, la masa.

• Bea apa, ceai sau cafea. Ar fi bine ca laptele si produsele lactate sa fie limitate la 1-2 portii pe zi. Evita bauturile zaharoase si consuma suc natural, facut in casa!

• Fii activ!

sursa: descopera.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img