marți, 16 aprilie, 2024

Imagini REVOLTATOARE cu sotia lui Benjamin Netanyahu, la sosirea in Ucraina – VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Sara Netanyahu, soţia premierului israelian Benjamin Netanyahu, a aruncat bucăţica de pâine din colacul cu care au fost întâmpinaţi ea şi soţul ei la sosirea pe aeroportul din Kiev, chiar în faţa celor care au primit cuplul israelian, informează luni publicaţia Ukrainska Pravda.

Soţii Netanyahu au început luni o vizită de o zi în Ucraina, sosind încă de duminică seara la Kiev. Ei au fost întâmpinaţi, conform obiceiului, cu pâine şi sare, informează agerpres.ro.

Premierul israelian a gustat o bucăţică din colac şi i-a întins o feliuţă şi soţiei sale, care însă – în văzul tuturor – a aruncat pâinea.

Incidentul nu a avut însă, se pare, repercusiuni asupra vizitei la Kiev a premierului Benjamin Netanyahu, care s-a pronunţat pentru strângerea legăturilor între statul israelian şi Ucraina.

Potrivit analiştilor, această vizită, prima a unui prim-ministru israelian în Ucraina după 1999, are o importanţă strategică pentru Benjamin Netanyahu înaintea alegerilor parlamentare din 17 septembrie, în condiţiile în care numeroşi cetăţeni israelieni provin din Ucraina.

'Putem cuceri viitorul separat, dar o putem face mai bine împreună', a declarat Netanyahu în cursul întrevederii cu noul preşedinte ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit AFP.

Şeful guvernului israelian l-a felicitat personal cu această ocazie pe Zelenski pentru alegerea în funcţia de preşedinte în luna martie şi l-a invitat într-o vizită în Israel.

Preşedintele ucrainean, a cărui ţară este afectată de cinci ani de un conflict cu rebelii separatişti proruşi, a spus că Ucraina 'poate să înveţe de la Israel, în special, în domeniile securităţii şi apărării'.

Cei doi s-au recules apoi la memorialul Babi Iar din Kiev, locul celui mai important masacru prin împuşcare produs în perioada Holocaustului. Peste 33.00 de evrei ucraineni au fost executaţi aici în aprilie 1941.

Înainte de Holocaust, evreii constituiau o mare parte a populaţiei ucrainene. Volodimir Zelenski este el însuşi evreu, aşa cum este şi premierul său, Volodimir Groisman, deşi a spus că el consideră religia o chestiune privată.

Peste 1 milion de persoane provenite din Ucraina s-au instalat în Israel după căderea Cortinei de Fier, acestea înclinând în general să voteze pentru partidul rusofon şi naţionalist Israel Beiteinu, condus de Avigdor Lieberman, originar din Republica Moldova.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img