vineri, 19 aprilie, 2024

Imagini scandaloase dupa mitingul politistilor. Cum au fost surprins doi protestatari

Distribuie:

Publicat:

O fotografie facuta in timpul protestului politistilor desfasurat, sambata, in Capitala, a provocat revolta pe internet. Doi barbati cu veste inscriptionate cu numele sindicatului au fost fotogratiati in timp ce isi faceau nevoile pe zidurile unei biserici. Sindicalistii din Politie, penitenciare si anatomo-patologie au ajuns sambata in jurul orei 12:30 in Piata Victoriei, unde au protestat pana la ora 16:00, nemultumiti de salarizare si de modificarile fiscale. Presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarna, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca politistii au doua solicitari, si anume o salarizare echitabila si conditii de lucru mai bune.

Citeste si:
Sindicalistii din politie si penitenciare acuza ca sunt discriminati la aplicarea legii salarizarii

Cateva sute de politisti si angajati din penitenciare din toata tara au protestat sambata in fata MAI. Politistii sunt nemultumiti de salarizare, de deficitul de personal si de subfinantare, in timp ce angajatii din penitenciare solicita conditii mai bune de lucru, o salarizare echitabila, precum si demiterea ministrului Justitiei, Tudorel Toader. Protestatarii au vuvuzele si drapele cu insemnele sindicatului angajatilor din penitenciare si scandeaza "Demisia" si "Tudorele nici nu stii cat de mic incepi sa fii" si "Rusine sa va fie", "Tudorel, sluga model", "PSD, ciuma rosie". Ei au plecat in mars spre Piata Victoriei pentru a continua protestul pana la ora 16.00.

Sindicatele din politie acuza o discriminare a politistilor in ceea ce priveste aplicarea legii salarizarii, declarandu-se nemultumiti de subfinantarea institutiilor din subordinea ministerului si de logistica deficitara, de tergiversarea statutului politistului, de deficitul de personal si de planificarea serviciului de permanenta la domiciliu. De asemenea, angajatii din penitenciare solicita conditii mai bune de lucru, o salarizare echitabila, precum si demiterea ministrului Justitiei, Tudorel Toader. Angajatii din penitenciare spun ca lucreaza in conditii improprii si isi risca viata si sanatatea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img