News Flash:

Imbina utilul cu placutul:Trei BOLI pe care le poti preveni consumand BERE

21 Februarie 2014
1236 Vizualizari | 0 Comentarii
Berea contine vitamine, minerale si, surpriza, fibre

O bere blonda de 330 de mililitri contine putin sub un gram de fibre, iar una neagra - putin peste un gram. Berile blonde in general contin mai multe vitamine B. De asemnea, o bere de 330 de mililitri contine mai mult calciu, magneziu si selenium (un antioxidant esential) decat un pahar cu vin.Iata ce boli pot fi prevenite cu ajutorul berii:

Pietrele la rinichi

Berea poate contribui la prevenirea aparitiei pietrelor la rinichi, se arata intr-un studiu realizat de catre Departamentul de Nutritie al Scolii Publice de Sanatate Harvard.

Conform acestei cercetari, barbatii care consuma bere in cantitati moderate prezinta un risc cu 21% mai redus de a avea pietre la rinichi, datorita efectului diuretic si continutului mare de apa din bere.

Cercetatorii de la Harvard au realizat un studiu in care au verificat relatia dintre 21 de bauturi diferite si riscul de aparitie al pietrelorla rinichi. Studiul a fost realizat cu ajutorul a 45,289 barbati, cu varste cuprinse intre 40 si 75 de ani, care nu aveau pietre la rinichi si nici nu au avut vreodata. Studiul s-a desfasurat pe durata a 6 ani si au fost semnalate 753 de cazuri.

Dintre toate bauturile studiate, berea s-a dovedit a fi cea mai utila in prevenirea aparitiei pietrelor la rinichi, consumul moderat de bere reducand cu pana la 21% riscul aparitiei calculilor renali.

“Bauta in cantitati moderate, berea contribuie la diminuarea riscului formarii depozitelor de calciu in rinichi.

 Aceste depozite de calciu amestecate cu saruri si alte minerale se transforma in cele din urma in pietre localizate la nivelul rinichilor. Berea poate intervene insa in aceasta evolutie, dandu-le inca un motiv de bucurie iubitorilor acestei bauturi, declara Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie

In cadrul studiului cercetatorii au luat in considerare factori precum varsta, aportul alimentar de calciu, proteine animale si potasiu, regiunea geografica, profesia si consumul total de lichide, dar si consumul de bauturi specifice. Pe lista altor bauturi care micsoreaza riscul aparitiei pietrelor la rinichi se numara cafeaua -10%, cafeaua decofeinizata-10%, ceaiul -14%, dar si bauturi care maresc riscul aparitiei, cum ar fi sucul de mere sau cel de grepfruit.

Cercetatorii de la Harvard si membrii Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie atrag insa atentia ca este vorba despre un consum moderat de bere, sustinut de un stil de viata sanatos si o alimentatie corespunzatoare

Citeste mai mult pe doctorulzilei.ro.

harvard rinichi corina zugravu bere sanatate
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0879 (s) | 25 queries | Mysql time :0.013858 (s)