News Flash:

Șimon:Fabricarea în comun cu GDELS a vehiculului blindat Piranha 5, un impuls pentru relansarea producției Uzinei Mecanice București

12 Octombrie 2017
434 Vizualizari | 0 Comentarii
Gheorghe Simon1

Fabricarea în comun cu General Dynamics European Land Systems (GDELS) a vehiculului blindat Piranha 5 va fi un impuls excepțional pentru relansarea și retehnologizarea producției, dar și pentru perfecționarea angajaților Uzinei Mecanice București (UMB), susține ministrul Economiei, Gheorghe Șimon.

'Documentele semnate cu General Dynamics profilează liniile directoare ale unui parteneriat strategic sustenabil, româno-american, în beneficiul industriei naționale de apărare și al obiectivelor de înzestrare ale armatei române. Fabricarea în comun a vehiculului blindat Piranha 5 va fi un impuls excepțional, atât pentru relansarea și retehnologizarea producției, cât și pentru formarea și perfecționarea angajaților Uzinei Mecanice București', afirmă Șimon.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, remis joi AGERPRES, memorandumul de înțelegere și Acordul de cooperare semnate între compania subordonată ministerului Economiei, Romarm — filiala UMB și General Dynamics European Land Systems stipulează cooperarea pentru producerea și livrarea de transportoare auto blindate Piranha 5, în diverse configurații, conform cu necesitățile de dotare ale armatei României.

Înțelegerile între părțile semnatare se vor derula în două faze. În prima fază, UMB va subcontracta de la GDELS asamblarea și fabricarea locală de componente pentru Piranha 5. Sub această formă de cooperare va fi livrată prima comandă de vehicule blindate, dintr-un total estimat la 227 de transportoare.

Conform sursei citate, Uzina Mecanică București va propune, iar General Dynamics va selecta până la 25 angajați pentru formare la unitățile sale, conform cerințelor companiei americane. Salariații UMB se vor școli la producătorul elvețian de transportoare blindate GDELS-Mowag, care aparține Diviziei de Transportoare Auto GDELS, o unitate de business a General Dynamics Corporation.

De asemenea, General Dynamics va asigura retehnologizarea halei de producție, pregătirea și integrarea liniei de asamblare a UMB.

În a doua fază, GDELS va constitui o societate română cu răspundere limitată (GDELS ROM SRL) care va iniția formarea unei societăți mixte române, împreună cu UMB. Acest joint venture va executa a doua comandă, în calitate de contractant principal, dacă legislația și reglementările românești vor permite.


SURSA: AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0951 (s) | 35 queries | Mysql time :0.026300 (s)