marți, 19 martie, 2024

IMPORTANT! Vrei sa-ti iei MASINA ELECTRICA prin Programul Rabla? Statul iti da suma de 10.000 de euro!

Distribuie:

Publicat:

Miercuri, in sedinta de guvern, s-a discutat proiectul de hotarare pentru aprobarea bugetului pe anul 2017 al Fondului de Mediu si al Administratiei Fondului de Mediu. In acest an vor fi finantate 11 masuri, cu 840 de milioane de lei, printre care programul Rabla, Rabla Plus, Casa Verde etc.
“Este un act normativ extrem de important care sa la baza finantarii proiectelor de mediu.Vom avea 11 masuri, unele dintre ele fiind in dezbatere publica, iar altele urmeaza sa fie postate pe site-ul institutiei. Ele vor fi finantate, in mare parte, din Fondul de Mediu. Mizam pe venituri la Fodul de Mediu de circa 562 de lei. O alta parte o vom finanta de la Ministerul Finantelor din vanzarea certificatelor pentru emisii de dioxid de carbon. In total sunt 11 masuri pentru 2017 finantate cu 840 de milioane de lei”, a declarat, miercuri, Daniel Constantin, ministrul Mediului, la inceputul sedintei de guvern.
Printre masurile finantate din Fondul de Mediu se numara programul Rabla, Rabla Plus, Casa verde etc.
“La Rabla Plus vrem sa achizitionam si punem la dispozitie fonduri pentru 1000 de masini electrice, prima pentru acest an fiind dublata la 10000 de euro pentru fiecare beneficiar”, a spus Constantin.
Administratia Fondului pentru Mediu este principala institutie care asigura suportul financiar pentru realizarea proiectelor si programelor pentru protectia mediului, constituita conform principiilor europene „poluatorul plateste” si „responsabilitatea producatorului”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img