joi, 25 aprilie, 2024

Importanta publicitatii in promovarea unui brand sau a unui produs

Distribuie:

Publicat:

Publicitatea este cea mai buna modalitate de a comunica cu clientii. Aceasta contribuie la informarea clientilor despre produsele variate si brandurile existente pe piata. Publicitatea se adreseaza nu doar doar adultilor, ci si copiilor, mai mici sau mai mari. Ea se realizeaza utilizand diferite tipuri media, diferite tehnici si metode.  In prezent, reprezinta cea mai buna modalitate de a-ti promova produsele si totodata brandul. De ce? Iata cateva dintre motivele care transforma publicitatea intr-un element esential mediul de afaceri:
 

Prin intermediul publicitatii se promoveaza un nou produs

Publicitatea este extrem de importanta deoarece anunta aparitia unui produs nou, a unui serviciu sau a unei idei pe piata. De asemenea, ea anunta un eveniment ce urmeaza sa aiba loc.

Publicitatea este o sursa de venit

Publicitatea este principal sursa de venit pentru publicatii precum ziare, canale TV, reziste, website-uri, etc.

Publicitatea promoveaza vanzarile

Publicitatea promoveaza vanzarile. Aceasta promoveaza bunuri, servicii, idei, evenimente.

Bunuri promovate prin intermediul publicitatii:

– cosmetice
– electronice,
– bijuterii,
– textile, etc

Servicii promovate prin intermediul publicitatii:

– bancare
– asigurari,
– turism
– educatie, etc

Idei promovate prin intermediul publicitatii:

– Un antreprenor poate incuraja publicul sa investeasca in ideile lui de afaceri.
– Un eveniment in timpul unui festival, etc.

Publicitatea creste vanzarile

Publicitatea starneste interesul pentru bunuri si servicii si, astfel, ii determina pe consumatori sa-si indrepte atentia spre acel produs. In acest fel vanzarile cresc.

Publicitatea maximizeaza profitul

Din momentul in care cresc vanzarile si profitul creste. Acest lucru transforma publicitatea intr-un lucru esential in mediul de afaceri.

Publicitatea ii face pe consumatori constienti de produsele de pe piata

Publicitatea contribuie la constientizare prin informarea consumatorilor.

Publicitatea este elementul unui mix de marking

Publicitatea este un element a unui mix de marketing. Ea sprijina promovarea vanzarilor. In ziua de astazi este foarte greu sa vinzi ceva, fiindca clientii (consumatorii) sunt foarte atenti la ceea ce cumpara. Ei sunt foarte loiali produselor si serviciilor preferate. Asta pana cand ceva nou ii atrage si ii determina sa il incerce.

Publicitarea foloseste persuasiunea

Publicitatea foloseste persuasiunea pentru a-i face pe oameni sa actioneze in directia dorita. Publicitatea incearca sa-i convinga pe oameni sa:
-cumpere anumite produse
-sa se inscrie la un anumit serviciu
-sa investeasca in idei

Publicitatea construieste imaginea unui brand

Publicitatea creeaza baza comerciala si contribuie la promovarea imaginii unui brand pe piata. Toate aceste motive enumerate, demostreaza clar ca, publicitatea sta la baza dezvoltarii mediului de afaceri, a celui comercial. Publicitatea dupa cum bine se spune este mama comertului. Fara publicitate, comertul nu ar putea supravietui. Din acest motiv, in ultimii ani aceasta a cunoscut o foarte mare dezvoltare, nu doar offline, ci si online.

Astfel, odata cu dezvoltarea treptata a mediului online, a aparut nevoia de dezvoltare a publicitatii si in acest mediu. Prin urmare, au fost create platforme prin intermediul carora se organizeaza campanii de promovare a diverselor produse si branduri. Numite si campanii de advertoriale (articole publicitare), aceste campanii au in vedere redactarea de articole on-line prin intermediul carora se promoveaza anumite produse sau branduri. Advertoriale sunt articole ce contin linkuri spre un site ce vizeaza un anumit produs sau un brand. Asadar, orice doreste sa isi promoveze produsul sau brandul, o poate face apeland la Oblyo Digital Agency, o agentie de marketing digital cu experienta in planificarea, implementarea campaniilor de advertoriale. Oricine doreste sa-si dezvolte afacerea atat in mediul offline, cat si online, poate apela la serviciile acestei agentii care este mereu la dispozitia clientilor sai. Aceasta agentie ofera cele mai bune servicii de content marketing. Frecvent organizeaza campanii cu premii substantiale pe platforma eBloguri.ro. Sunt campanii ce contribuie la cresterea vanzarilor, sporirea traficului, promovarea brandului si site-ului afacerii. 

O afacere, un site se poate promova in diferite moduri, dar in prezent, una dintre cele mai populare modalitati de promovare o reprezinta campaniile de marketing prin advertoriale (articole publicitare). Un mare avantaj al acestor articole este faptul ca poate fi distribuite in social media. Astfel, foarte multi oameni pot afla usor despre ceea ce ii intereseaza.
 
Vrei sa-ti promovezi sa-ti promovezi afacerea? Nimic mai simplu. Contacteaza Oblyo Digital Agency, si cere informatii despre campania de marketing care poate contribui la dezvoltarea afacerii tale intr-un mod surprinzator. Permite campaniei de advertoriale sa-ti creasca vanzarile si sa-ti infloreasca afacerea!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img