vineri, 19 aprilie, 2024

Impresionant! Iata unde a stat un caine un an si jumatate dupa ce i-a murit stapanul

Distribuie:

Publicat:

Cainele din fotografie a uimit multe persoane prin comportamentul pe care il are fata stapanul lui decedat. Un caine din orasul grecesc Nafpaktos sta de un an si jumatate langa troita care a fost ridicata pe locul in care stapanul sau a murit, intr-un accident de circulatie. 

Loialitatea sa aminteste de cea a celebrului Hachiko, cainele din Japonia care a stat ani in sir in gara in care sosea trenul cu care stapanul se intorcea acasa de la munca pana cand a murit din cauza unui accident cerebral.

Cainele din Nafpaktos a apartinut unui localnic, Haris, care a murit la numai 40 de ani intr-un accident rutier de la marginea orasului, in urma cu un an si jumatate. Cainele lui Haris nu a mai parasit locul accidentului de la moartea stapanului si s-a stabilit langa troita ridicata in memoria acestuia. Emotionati de devotamentul patrupedului, localnicii i-au amenajat un mic adapost si ii aduc periodic apa si mancare.

Oamenii stiu ca animalele reactioneaza in diferite moduri, induiosator sau mult prea bizar, atunci cand stapanii lor mor. Printre cele mai cunoscute exemple este cel al lui Hawkeye, labradorul retrivier negru care s-a asezat langa sicriul lui Jon Tumilson ce facea parte din Fortele Navale Americane de-a lungul ceremoniei funerare din 2011. In Japonia, pe de alta parte, un caine din rasa Akita, numit Hachito, a devenit o senzatie nationala in 1930, dupa ce nu a incetat sa apara in statia de tren la aceiasi ora in fiecare zi pentru a-si intampina stapanul, care se intorcea de la munca, chiar si dupa moartea acestuia. Desi stapanul nu a mai venit, cainele a mers in statia de tren zilnic la aceiasi ora pentru tot restul vietii sale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img